Pred vrati je prvi turnir Ajznpon Cup 2022, ki se bo odvijal na odlično pripravljenih igriščih v Športnem parku Tabor.


Maribor, 24. avgust 2022 - Pred vrati je prvi turnir Ajznpon Cup 2022, ki se bo odvijal na odlično pripravljenih igriščih v Športnem parku Tabor. »Gre za festival nogometnih nadobudnežev, ki bo potekal med 27. in 28. avgustom 2022. Na turnirju bo nastopilo okrog 100 ekip iz celotne regije. V soboto se bodo predstavile ekipe v starostnih kategorijah U9, U11 in U13, dan kasneje pa selekcije U8, U10 in U12. Svojo udeležbo na turnirju so med drugim potrdile ekipe  NK Maribor, NK Olimpija Ljubljana, NK Bravo, NK Mura, NŠ Varaždin, Nogometna šola iz Bihaća…«, je povedal Luka Pintarič, vodja Nogometne šole NK Maribor Tabor. Organizator turnirja je Nogometni klub Maribor Tabor (NK Maribor Tabor). 
 
Turnir bo spremljal pester spremljevalni program (športne igre, srečelov, hrana in pijača, igrala za otroke…). Glavni namen turnirja je druženje nadobudnih nogometašev, trenerjev in drugih ljubiteljev športa, v športnem duhu. Da bo vse potekalo tako, kot je treba, bo skrbelo okoli 50 prostovoljcev, večinoma družinskih članov mladih nogometašev iz mlajših selekcij kluba.
 
Želja organizatorjev iz NK Maribor Tabor je, da postane Ajznpon Cup v prihodnjih letih eden izmed boljše organiziranih in obiskanih turnirjev v regiji. S ciljem, da se dogodek razširi na večdnevni turnir, ki bi pomagal k dodatnemu izboljšanju športnega dogajanja v Mestni občini Maribor.
 

###

PR: Nogometne šole NK Maribor Tabor