V središču Nove Gorice se na elegantnem prizorišču pred hotelom Park se je predana ekipa Hitovih gostincev znova izkazala z organizacijo že tradicionalnega poletnega festivala posvečenega primorskim okusom, Park Wine Party.

V središču Nove Gorice se na elegantnem prizorišču pred hotelom Park se je predana ekipa Hitovih gostincev znova izkazala z organizacijo že tradicionalnega poletnega festivala posvečenega primorskim okusom, Park Wine Party. Petkova popoldanska poletna ploha je povzročila nekaj dodatnega dela organizatorjem, a se je na večer izkazalo, da je bila osvežitev ozračja še kako dobrodošla. Prireditveni prostor je bil kot vedno do potankosti urejen, na do​godku se je zbralo preko 300 udeležencev, ki so z uživali v druženju, degustacijah, pogovorih z vinarji in kuharji, v spremljavi odlične glasbe.

 
Z izborom vin se je tokrat na urejenih degustacijskih prostorih predstavilo kar 22 primorskih vinarjev, ki so z izborom vin gostom prikazali izredno široko paleto vinskih zgodb Brd, Vipavske doline, Krasa in Slovenske Istre. Čezmejno je festival tokrat povezal Brda in italijanski Collio, saj sta na dogodku sodelovali tudi Vinoteka Brda in Enoteca di Cormons (predstavljali kar 18 pridelovalcev vin iz Collia), ki sta z izborom vin še obogatili festivalsko izkušnjo.
 
Hitovi in gostujoči kuharski mojstri so v gastronomskih kotičkih pripravljali jedi pred gosti. Za začetek je goste pozdravil kraški pršut »na berkelci«, domačo kuhinjo Hotela Park je predstavljal Tadej Jug s hladno kombinacijo ocvrte jakobove pokrovače in gaspača. Domači njoki s pršutom in teranom iz Bistroja Škrla (Jure Bizjak) so poskrbeli za dobro podlago za degustacije, Oštarija Podfarovž (Denis Ibrišimović) je prepričala z fregolo in mediteranskimi okusi, vedno zelo drzen Marko Stanković (Bistro Štorija) je mojstrsko združil pegatko z morjem, ekipa Hotela Perla (executive chef Matjaž Šinigoj) je presenetila z veganskim krožnikom izjemno mehkih in polnih okusov, piko na i pa so s sladico postavili kar Parkovi slaščičarji (Alen Pernek).
 
Za pravi ritem poletnega večera so s prisrčnimi nastopi vsako polno uro večera poskrbele odlične vokalistke: Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec in Damjana Golavšek, združene v glasbeni skupini Dinamitke ter vedno energični DJ Adriano Roj.

V Hitu so družaben poletni večer v znamenju »okusov odličnosti« izkoristili za praznovanje 40-letnice, saj so prav v Hotelu Park pred štirimi desetletji odprli prvi Hitovo igralnico. Predsednik Hitove uprave mag. Sandi Brataševec je izpostavil, da tudi s tovrstnimi dogodki povečujejo prepoznavnost Hitove ponudbe ter širšega primorskega prostora, bogatijo družabno življenje v mestu, krepijo sodelovanja ter omogočajo nepozabna doživetja širšemu spektru gostov, tako tistim, ki obiskujejo Hitove igralnice kot tudi neigralniškim gostom.  
 
Foto: Leon Ambroželj

VIR: HIT d.d.