V torek, 12. junija, so se v Petrolu udeležili zaključnega dogodka družine slovenskega alpskega smučanja, na katerem so predstavnikom Smučarske zveze Slovenije predali simbolični ček, ki je zaokrožil konec druge in tretje dobrodelne akcije "Smučarski centi".

V torek, 12. junija, so se v Petrolu udeležili zaključnega dogodka družine slovenskega alpskega smučanja, na katerem so predstavnikom Smučarske zveze Slovenije predali simbolični ček, ki je zaokrožil konec druge in tretje dobrodelne akcije "Smučarski centi". V akciji, s katero podpirajo mlade smučarske upe, so njihove stranke z zaokroževanjem zneskov nakupa navzgor zbrale 162.066,87 evrov za nakup smučarskih vozovnic, smučarskih dresov in sofinanciranje mladinskih programov. 

V prvi akciji »Smučarski centi« so s pomočjo njihovih strank zbrali 110.005,91 evrov, v drugi in tretji pa 162.066,87 evrov. V sklad »Smučarski centi« so v Petrolu ob začetku prve in druge akcije prispevali 10.000 evrov. Partner Mastercard pa je v sklad za vsako donacijo, opravljeno s karticami Mastercard, prispeval dodaten cent, vse do zneska 30.000 evrov.

Mladim smučarjem so z zbranimi centi pomagali kupiti 100 celoletnih smučarskih vozovnic za vsa slovenska smučišča. S tem so omogočili ugodnejše treninge 30 tekmovalcem, mlajšim od 21. let, 45 otrokom in 25 mladinskim in otroškim trenerjem. Prispevali so tudi k nakupu 100 tekmovalnih dresov za otroke, mlajše od 12 let, ter sofinancirali smučarske programe in tekme.

Najboljša ekipa akcije zbiranja »Smučarskih centov« je bila ekipa PM Hrušica AC – sever. Med najboljšimi sodelavkami in sodelavci tega prodajnega mesta so bili Dagmar Mencinger, Milena Lužnik in Žiga Majcenovič, iz prodajnega mesta Škofja Loka Jug je bila Špela Dolenc in iz prodajnega mesta Zagorje ob Savi Ermina Pjević
 
Zbrana sredstva bodo pripomogla k še boljšim pogojem za treniranje in tako se bodo v prihodnosti z mladimi upi skupaj veselili uspehov slovenskega smučanja.


VIR: Petrol