napovednik

USPEŠNE ZGODBE SKUPNOSTI CZK SoundGarden

SoundGarden je poslovni festival z orodji, znanji in tehnikami, ki spodbuja kreativno razmišljanje. Postavljen je v naravo, med krošnje dreves in Velenjsko jezero, kjer se skozi pogovor, učenje, zabavo in mreženje vzpostavljajo inovativni projekti za grajenje svetlejše prihodnosti.

Namenjen vsem radovednim glavam ponuja atraktivne debate, delavnice osebnega in poslovnega razvoja, mreženjske dogodke, svetovalnice, prostore kreativnega izražanja in glasbe, vse zavito v festivalsko okolje.

‘’Med 29. junijem in 1. julijem 2023 je bila izvedena druga edicija festivala kreativnih prebojev SoundGarden, katerega prvi razvoji in oblika so se kalili tudi v kreativnem inkubatorju Centra za kreativnost. Z dvema uspešno izvedenima edicijama smo imeli možnost dobrega testiranja vsebin in pristopov za komunikacijo z udeleženci. V tej ediciji festivala smo gostili več kot 50 govorcev, več kot 20 delavnic in 10 glasbenih dogodkov. Za junij 2024 je načrtovana tretja edicija festivala kreativnih prebojev SoundGarden.’’Mateja Koren, vodja festivala SoundGarden
Foto: Tadej Anclin

PODELITEV NAGRAD European Cultural Heritage Summit27.-30. sep 2023 | Benetke

V Benetkah bo potekala 60. obletnica združenja Europa Nostra in dogodek European cultural heritage Summit. Evropska komisija in Europa Nostra sta 13. junija 2023 razglasili letošnje dobitnike nagrad European Heritage Awards | Europa Nostra Awards.

Projekt MADE IN: Crafts and Design Narratives je bil nagrajen v kategoriji izobraževanja, usposabljanja in spretnosti. Projekt, ki je trajal dve leti, od 2018 do 2021, je prvotno nastal na pobudo zagrebške organizacije OAZA in deluje kot partnerstvo OAZA, Muzeja za umetnost in obrt v Zagrebu (Hrvaška), Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani v sodelovanju s Centrom za kreativnost (Slovenija), obrtnega in trgovskega združenja Werkraum Bregenzerwald (Avstrija) ter podjetij Nova Iskra in Mikser (Srbija).

Zmagovalci bodo nagrajeni na slovesnosti ob podelitvi nagrad evropske dediščine 28. septembra v palači Palazzo del Cinema v Benetkah. Na slovesnosti bodo razglašeni dobitniki velike nagrade in dobitnik nagrade po izboru javnosti, ki bodo izbrani med letošnjimi zmagovalci in bodo upravičeni do 10.000 EUR. Slovesnost bo osrednji dogodek vrha o evropski kulturni dediščini 2023, ki ga Europa Nostra organizira ob podpori Evropske komisije.

Več >>

FORUM Mobilnost ZA ustvarjalnost12. sep 2023 | Cankarjev dom

Motovila v sodelovanju s Cankarjevim domom, touring artists, On the Move, CED Madžarska idr. partnerji organizira mednarodni forum o trajnostni in pravični (mednarodni) mobilnosti v kulturi. Dan kasneje, 13. septembra, bodo forum v sodelovanju z Umanotero in IPOP zaokrožili s praktično in strateško delavnico načrtovanja trajnostne mobilnosti in zelene pisarne.

Na oba dogodka so obvezne spletne prijave do petka, 8. septembra do 13.00. Število mest je omejeno.

Več >>
POSPEŠEVALNIKSlovenia ClimAcceleratorRok za prijave: 4. sep 2023

Podjetje Bogatin v sodelovanju s ClimateKIC izvaja pospeševalni program za startupe v zgodnji fazi razvoja z rešitvami, ki prispevajo k blaženju klimatskih sprememb, zelenem prehodu in varovanju okolja. Program bo potekal virtualno s fokusom na individualnem mentorstvu. Več >>
JAVNI POZIVAkademija Novi Evropski BauhausRok za prijave: 4. okt 2023

Pomagajte oblikovati akademijo Novi Evropski Bauhaus, ki bo v naslednjih petih letih podprla izpopolnjevanje in prekvalifikacijo treh milijonov delavcev v gradbenem sektorju. K prijavi na poziv vabimo ponudnike izobraževanja in usposabljanja s strokovnim znanjem na področju trajnostne gradnje. Več >>
ODPRTI POZIVMentorska shema Distributed DesignRok za prijave: sredina oktobra 2023

Pridružite se mentorski shemi Distributed Design – pobudi, ki spodbuja sodelovanje in izmenjavo znanja v ustvarjalni skupnosti. Program združuje izkušene mentorje in ambiciozne oblikovalce in ustvarjalce ter ustvarja platformo za podporo in strokovni razvoj. Več >>

VIR: MAO. Muzej za arhitekturo in oblikovanje