Družba Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG) bo letos organizirala že 4. vseslovensko prostovoljsko akcijo sadnje dreves na gozdnih površinah, ki so jih v preteklih letih prizadele naravne ujme in gradacije podlubnikov.

Družba Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG) bo letos organizirala že 4. vseslovensko prostovoljsko akcijo sadnje dreves na gozdnih površinah, ki so jih v preteklih letih prizadele naravne ujme in gradacije podlubnikov. Akcije se vsako leto udeležuje več prostovoljcev, vedno večji pa je tudi interes pri podjetjih.  Letošnja vseslovenska prostovoljska akcija sadnje dreves bo potekala v soboto 25. marca s pričetkom ob 9.00 uri (sadi se približno dve uri).
Lokacija v Občini Lovrenc na Pohorju  je na Rotovem - ROTHOBA. Posadili bomo 2.000 sadik jelke, macesna, duglazije, kostanja, češnje in gorskega javorja. Zbirno mesto bo ob 9.00 pri Tovarni kos in srpov.

V primeru izredno slabih vremenskih napovedi se bo akcija preložila za teden dni na 1. april  2023 ob 9.00, o čemer bodo udeleženci pravočasno obveščeni.
Vse informacije o delovni akciji najdete na spodnji povezavi. Vse zainteresirane prosimo, da naj orodje za sadnjo prinesejo s seboj.
Zaradi lažje organizacije bi vas prosili, če nam lahko svojo udeležbo čim prej potrdite na pr@sidg.si.

Hvala za sodelovanje.

VIR: Občina Lovrenc na Pohorju