Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska se je že šestnajsto leto uspešno predstavila na mednarodnem sejmu Natour Alpe - Adria 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani med 15. in 18. februarjem 2023.

Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska se je že šestnajsto leto uspešno predstavila na mednarodnem sejmu Natour  Alpe - Adria  2023 na Gospodarskem razstavišču  v Ljubljani med 15. in 18. februarjem 2023. Na povabilo Turistične zveze Slovenije v družbi  preko 150 turističnih društev iz vse Slovenije smo družno  predstavljali svoje dejavnosti in turistično ponudbo kraja ter številne obiskovalce razvajali  z degustacijami okusnih lokalnih jedi, kulturnimi nastopi in prodajo izdelkov domače obrti.

 V okviru Turistične zveze Brkini, Kras, Notranjska so se predstavili:  Turistično društvo Postojna, Turistično društvo Prem, Turistično društvo Bloke, Turistično društvo Loška dolinaKulturno etnološko turistično športno društvo Alojz Mihelčič iz Harij, Turistično društvo Rakek, Turistično društvo Pivka, Turistično društvo Menešija, Konjeniški klub Štjak, Društvo Valvazorjeva konjenica ter njihovi podporniki in drugi turistični ponudniki območja.

Ocenjujemo, da je predstavitev Turistične zveze Brkini, Kras, Notranjska na mednarodnem sejmu turizma Natour Alpe - Adria pomembna tako z vidika promocije turistične ponudbe območja, kot tudi povezovanja in sodelovanja z drugimi turističnimi društvi in ponudniki. V času sejma so se predstavniki turističnih društev udeležili tudi številnih predstavitev, strokovnih delavnic in posvetov in srečanj, ki so namenjena društveni dejavnosti. 
 
Letos je bil poseben poudarek na 140. letnico TD Postojna in na 30. Furmanski praznik Postojna 2023. Na povabilo TD Postojna  ter v počastitev teh dveh obletnic društva so se v soboto, 18. februarja med 12. in 15. uro predstavili Konjeniški klub Štjak s predstavo klasične šole hajanja nad zemljo in Društvo Valvazorjeva konjenica, ki prav tako slavi 30. obletnico delovanja. Res je bila izjemna predstava in paša za obiskovalce sejma. 
 
Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska

VIR: Občina Idrija