Hrvaško regijo Medžimurje, ki leži med rekama Muro in Dravo, odlikujejo osupljive naravne znamenitosti, ki vabijo k raziskovanju okolice. Prav tako k raziskovanju vabijo njihove kulinarične specialitete.


Te so osnovane na izročilu in pripravljene z izvrstnimi lokalnimi sestavinami. Minuli konec tedna je v Medžimurju potekal tradicionalni dogodek Urbanovo, na katerem obiskovalci vsako leto spoznavajo vrhunska vina in presežke medžimurske gastronomije. Letos so festival Urbanovo proslavili z edinstvenim kulinarično-glasbenim spektaklom Wine & Gastro Urban Night Show v organizaciji Term Sveti Martin, festivala Urbanovo in Zavoda za turizem Sveti Martin na Muri.

Tekmovanje v pripravi medžimurskih jedi z aromatičnimi vini
Znani hrvaški vplivneži in blogerji so se s pomočjo domačih vinarjev pomerili v pripravi tradicionalnih medžimurskih dobrot, njihovo spretnost pa je na koncu ocenila strokovna žirija, ki so jo sestavljali kuharji in lastniki restavracij iz okolice. Tekmovalci so morali pripraviti jed iz vnaprej določenih sestavin, slediti receptu ter v pripravo obroka vključiti aromatična lokalna vina. Najbolje se je izkazala ekipa, ki je pripravila palačinke v vinski omaki, v kateri sta kuhalnice vrtela Branko in Iva Krčmar, ki ustvarjata vsebine pod imenom Putohličari, pomagali pa sta jima še vinarki Izabela Novak in Vlatka Medenjak.

Neokrnjena narava ponuja številne možnosti za oddih
Naslednji dan so tekmovalci raziskovali zgornje Medžimurje in se navduševali nad naravnimi lepotami. Ta mala vinorodna dežela je bila že trikrat nagrajena kot Evropska destinacija odličnosti, saj ponuja obilo možnosti za aktivnosti v neokrnjeni naravi, preizkušanje tradicionalnih receptov in razvajanje telesa in duha. Slikovite medžimurske Terme Sveti Martin pa poleg kulinaričnih presežkov in idilične okolice ponujajo veliko kotičkov za rekreacijo. Obenem jih odlikuje sodoben bazenski kompleks s termalno vodo in savnami. V resortu sledijo edinstvenemu healthness konceptu, ki upošteva ritem narave tako pri pripravi jedi in aktivnosti kot tudi pri ponudbi za obiskovalce, ki je prilagojena letnim časom
 
PR: IPPR