Ameriško podjetje Twitter je zagnalo prenovljeno platformo za upravljanje tvitov Tweetdeck. Hkrati so iz podjetja sporočili, da bo platforma po 30 dneh dostopna samo uporabnikom s potrjenimi računi. Za slednje je treba skleniti naročniško razmerje.

San Francisco, 4. julija - Ameriško podjetje Twitter je zagnalo prenovljeno platformo za upravljanje tvitov Tweetdeck. Hkrati so iz podjetja sporočili, da bo platforma po 30 dneh dostopna samo uporabnikom s potrjenimi računi. Za slednje je treba skleniti naročniško razmerje.

Prenovljena različica Tweetdecka, ki so jo uporabniki lahko v predogledu uporabljali že dlje, bo po poročanju spletnega portala The Verge vse uporabnike dosegla v tem tednu.

Kot so na Twitterju sporočili iz podjetja, "nova, izboljšana različica" Tweetdecka ob spremenjeni podobi ohranja vse lastnosti starega.
Za uporabo platforme bodo po 30 dneh po pisanju nemške tiskovne agencije dpa uvedli zahtevo po potrjenem računu na družbenem omrežju, ki vse odkar ga je lani prevzel Elon Musk, uvaja korenite spremembe, ki vsem uporabnikom niso najbolj všeč.

Do spremembe prihaja po tem, ko so konec tedna omejili število tvitov, ki jih uporabniki lahko vidijo na dan. Musk je namreč konec tedna tako sporočil, da bo Twitter začasno omejil število tvitov, ki jih uporabniki lahko vidijo na dan.

Sprva so število omejili na 6000 za potrjene uporabniške račune, 600 za navadne uporabniške račune in 300 za nove navadne račune. Nekoliko pozneje so omejitev dvignili na 1000 za navadne račune in na 10.000 za potrjene.

Hkrati z omejitvijo so se začele pojavljati težave pri uporabi starega Tweetdecka, a so zaposleni po pisanju The Vergea te pripisali zaustavitvi vmesnikov, ki so omogočali lažje zbiranje podatkov s Twitterja.

Težave, s katerimi se po prihodu Muska sooča Twitter, so hkrati spodbudile Meto, lastnika Facebooka in Instagrama, da je ustvarila svojo aplikacijo, ki bi lahko konkurirala Twitterju. Nova aplikacija Threads, ki bo povezana z Instagramom, bo uporabnikom po poročanju medijev na voljo v prihodnjih dneh.

VIR: STAkrog