Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki V ponedeljek, 17. junija, ob 21.00

Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki
V ponedeljek, 17. junija, ob 21.00
 
Eddy je postopač in šarmer s kvartopirskim talentom. Tri svoje najboljše prijatelje prepriča, da se mu pridružijo na najhitrejši poti do hitrega zaslužka. Prijatelji Eddyja založijo z življenjskimi prihranki in mu tako omogočijo, da sede za kvartopirsko mizo skupaj z zloglasnim gangsterjem Harryjem. Toda Harry kuha staro zamero do Eddyjevega očeta JD-ja. JD je edini, ki je Harryja premagal v igri s kartami in pobral dovolj denarja, da je odprl uspešen lokal. Harry namerava lokal prevzeti, zato Eddyja zmami v kvartopirsko igro, ki je zanj že vnaprej izgubljena. Eddy tako izgubi ves vložek in si nakoplje še pol milijona funtov dolga. V tednu dni mora zbrati denar, sicer mu bo trda predla.
 
Tematski blok: Brata Coen
Od ponedeljka, 24. junija, do četrtka, 27. junija, ob 21.00
 
V letošnjem novembru uživajte z nami v genialnosti bratov Coen, saj si bomo privoščili filmske mojstrovine Joela in Ethana Coena v posebnem filmskem maratonu, ki zajema njuna najbolj legendarna dela. Raziskujte eksistencialni humor s filmom 'Zresni se', za katerega sta brata navdih črpala iz lastne vzgoje; občutite napetost v filmu, s katerim sta debitirala, 'Krvavo preprosto'; se do srca nasmejte filmu 'Preberi in zažgi', komični satiri o vohunjenju in človeški neumnosti; ne zamudite pa niti južnjaškega šarma in glasbene čarovnije v filmu 'Kdo je tu nor?'.
 
Tematski blok: Vikend vesternov
Od petka, 28. junija, do nedelje, 30. junija, ob 21.00
 
Pripravite se na epski tematski blok 'Vikend vesternov' na programu TV1000! Od klasike 'Mladi revolveraši' do surove umetnine 'Ni prostora za starce' in napetega filma 'Pogrešane' pričakujte vikend, poln vznemirjenja. Film 'Ni prostora za starce' je bil nagrajen s 4 oskarji, vključno s tistim za najboljši film; medtem ko je igra Cate Blanchett v filmu 'Pogrešane' prejela zveneče pohvale in igralki prinesla nominacijo za oskarja za najboljšo igralko. Mimogrede, ste vedeli, da so v filmu 'Mladi revolveraši' prvič skupaj nastopili Kiefer Sutherland in brata Emilio Estevez ter Charlie Sheen, vsi igralci 2. generacije, saj so potomci legend Donalda Sutherlanda in Martina Sheena?

VIR: Grayling