Med letošnjimi partnerji projekta nagrajevanja najboljših štajerskih podjetij je tudi podjetje, ki v Sloveniji orje ledino inovativne uporabe umetne inteligence ...


Med letošnjimi partnerji projekta nagrajevanja najboljših štajerskih podjetij je tudi podjetje, ki v Sloveniji orje ledino inovativne uporabe umetne inteligence ...

Umetna inteligenca spreminja številne industrije, pri čemer v našem prostoru izstopa slovensko podjetje COMMITTO d.o.o., ki je pred časom predstavilo svojo skorajda revolucionarno pravno rešitev – AI KRPAN.

Podjetje z inovativnim orodjem, ki omogoča hitre in zanesljive pravne nasvete, se zdaj povezuje s projektom Štajerska gospodarska odličnost ter tako spodbuja razvoj in prepoznavnost štajerskega gospodarstva.

Inovacije kot podpora podjetjem

Projekt ŠGO, zasnovan s strani Štajerske gospodarske zbornice (ŠGZ) in Regionalne gospodarske zbornice Celje (RGZC), je bil prvič izveden oktobra 2023, s tem, ko je presegel vsa pričakovanja in nakazal, kako visoke standarde postavlja štajersko gospodarstvo, pa je zagotovil, da bomo v okviru Štajerske gospodarske odličnosti nagrajevali še dolgo.

S sodelovanjem z AI KRPANOM, vodilno tehnologijo podjetja COMMITTO d.o.o., projekt ŠGO letos v svoji drugi ediciji še dodatno širi svoj vpliv.

Kdo ali kaj je AI Krpan? 

AI KRPAN je orodje, ki uporablja napredne algoritme umetne inteligence za ponujanje pravnih nasvetov. S tem orodjem lahko podjetja in posamezniki hitro in učinkovito rešujejo pravne dileme, kar zmanjšuje potrebo po dragih in časovno zamudnih pravnih storitvah.

»AI Krpan je zasnovan tako, da poenostavi pravne procese in omogoči lažji dostop do pravnih informacij,« pojasnjuje ekipa COMMITTO d.o.o., pri čemer dodajo, da se je potrebno zavedati, da gre zgolj za pomočnika, ki seveda nikakor ne bo nadomestila človeka - torej pravnika ali odvetnika, ampak bo le znatno pohitril delo in prihranil čas. 

Projekt ŠGO nagrajuje najboljša podjetja v petih kategorijah, med drugim tudi najboljšega zaposlovalca in najperspektivnejše podjetje v regiji. S pomočjo strokovnega analitičnega partnerja PricewaterhouseCoopers (PwC) izbira nagrajencev temelji na natančni analizi.
Partnerstvo s COMMITTO d.o.o. in uporabo orodja AI KRPAN projektu ŠGO prinaša dodatno vrednost.

AI KRPAN lahko analizira velike količine pravnih dokumentov, spremlja spremembe zakonodaje in ponuja ažurne ter natančne pravne nasvete.
Inovativna rešitev namreč omogoča podjetjem, da se osredotočijo na svojo rast in razvoj, medtem ko AI KRPAN skrbi za pravne izzive, potencial izjemnega slovenskega orodja pa bodo prav preko projekta Štajerske gospodarske odličnosti gotovo prepoznala števila sodelujoča podjetja.

Pogumno in z roko v roki z UI naprej

Sodelovanje med ŠGO in COMMITTO d.o.o. predstavlja pomemben korak naprej v razvoju štajerskega gospodarstva. AI KRPAN kot visokotehnološka pravna rešitev v svojem okolju predstavlja inovacijo, ki je lahko ključna za uspeh sodobnih podjetij, prepričani pa smo, da se bodo lahko z AI Krpan tudi naša lokalna podjetja povzpela stopničko višje.

Štajersko gospodarsko odličnost podpirajo organizatorji Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje, maribor24.si, ki se jim pridružujeta PwC Slovenija ter Inštitut za medijske komunikacije Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM in pa številna uspešna podjetja. 

VIR - https://maribor24.si/