Radovljiški občinski svetniki na današnji seji sprejeli rebalans občinskega proračuna za leto 2023 in spremembo proračuna za leto 2024.

Radovljiški občinski svetniki na današnji seji sprejeli rebalans občinskega proračuna za leto 2023 in spremembo proračuna za leto 2024. V proračun so vključili državna sredstva v višini skoraj 4,4 milijona evrov, namenjena plačilu nujnih ukrepov za odpravo posledic naravne nesreče 4. 8. 2023 - poplav in zemeljskih plazov. Sredstva so namenjena obnovi:

- občinskih cest v dolini Drage, ceste v Krpin, ceste Ljubno – Praproše, ceste proti Češnjici in ceste Lancovo – Bodešče ter mostov na Spodnjem Otoku, v dolini Drage in Krpinu,
- kanalizacijskega omrežja v Begunjah, vodovodnega omrežja in vodnih zajetij v dolini Drage in Krpinu ter vodovodov Mravljinc – Begunje, v Vrbnjah, pri Podvinu, v Kamni Gorici, Brezje – Peračica in na Zgornji Lipnici,
- gozdnih cest (Polška planina, Ledena trata, Za Luknjo, Za očevniki, Pleče, Na Dobrčo, Lipnica – Bodlajka, Rovte – Mali vrh, Vrčica – Raca, Zadnja senožet in Črnivec – Dvorska vas),
- zemeljskih plazov v Krpinu, na Slatni in cesti Ovsiše – Dobravica ter
- javnih parkirišč.

Sprejeti Odlok o drugih spremembah in dopolnitvah Občinskega podrobnega prostorskega načrta za staro jedro Kamne Gorice (OPPN) vključuje možnost umestitve nove stanovanjske hiše na skrajnem jugozahodnem delu, spremembo pogojev za dostop in zunanjo ureditev stanovanjske hiše Kamna Gorica 61a ter uskladitev z zahtevami nosilcev urejanja prostora in veljavno prostorsko zakonodajo. Spremembe se nanašajo tudi na določitev pogojev za historični objekt in umestitev novih objektov v območju bivšega doma Matevža Langusa. Z veljavnim OPPN je predvideno, da se stavba doma Matevža Langusa kot zavarovana enota kulturne dediščine ohrani in obnovi, kasnejše prizidave pa se odstranijo in nadomestijo z novimi objekti; dopustna je gradnja objektov za terciarne dejavnosti (kot na primer hotel, trgovina, dom za starostnike) ali kvartarne dejavnosti (zdravstvo, šolstvo, znanost, kultura, uprava) lokalnega ali širšega pomena in stanovanj. Sprejete spremembe pa določajo, da nova pozidava območja, kot je prikazana v grafičnem delu veljavnega OPPN, ni obvezujoča, temveč se rešitev natančno določi v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine v naslednjih fazah projektiranja.

Predsednik nadzornega odbora občine Janez Reš je svetnike seznanil s poročili o opravljenih nadzorih poslovanja Krajevnih skupnosti Podnart, Radovljica in Lancovo ter zaključnega računa občine za leto 2022.

Občinski svet je dr. Petro Bole imenoval za direktorico Muzejev radovljiške občine za novo petletno obdobje in izdal pozitivno mnenje predlagani kandidatki za pomočnico direktorja CSD Gorenjske na Enoti Radovljica Sandri Merdanović.

 Občinski svet zaradi dvomov pri določitvi cene ni potrdil predlaganega povišanja cen storitve pomoči družini na domu, ki jo izvaja Dom dr. Janka Benedika Radovljica.

VIR: Občina Radovljica