Danes je bilo na Titovem trgu v Velenju opoldan zelo živahno.

Najprej so na njem zaplesali velenjski maturanti in devetošolci, nato pa smo pred mestno hišo podpisali pogodbo, s katero smo se zavezali, da bomo tudi letos omogočali prevoze z Bicikel busom iz Velenje proti Logarski dolini. Pogodbo so podpisali župani treh občin: Peter Dermol, župan Mestne občine Velenje, Darko Menih, župan Občine Šoštanj, Janko Kopušar, župan Občine Šmartno ob Paki in predstavnik izvajalca prevozov z Bicikel busom Boštjan Čokl iz podjetja Nomago. Lansko leto se je z Bicikel busom peljalo 223 oseb, želimo si, da bi bilo takšnih letos še več. Projekt Bicikel bus je še en dokaz, da znamo sosednje občine dobro sodelovati, predvsem pa si vsi želimo občankam in občanom omogočiti dostop do Zgornje Savinjske doline in Logarske doline brez osebnega vozila in hkrati tako spodbujamo aktivno preživljanje prostega časa.
 
Bicikel bus bo letos vozil junija, julija in avgusta ob vikendih in praznikih dvakrat dnevno. Subvencionirana cena prevoza z Bicikel busom iz Velenja proti Logarski dolini znaša 1,70 evra, iz drugih postaj proti Logarski dolini se cena sorazmerno z razdaljo niža.
 
V letu 2021 smo prvič organizirali avtobusne prevoze z Bicikel busom, ki je 30-sedežni avtobus s prikolico za prevoz koles. Namenjen je vsakomur, tako izletnikom brez kolesa kot kolesarjem. Z organiziranim javnim prevozom smo tudi zmanjšati pritisk pločevine na Savinjsko in Logarsko dolino. Hkrati pa ponujamo udobno izkušnjo izleta brez stresne vožnje v avtomobilu in manjšamo ogljični odtis. Cena prevoza z Bicikel busom je odvisna od dolžine vožnje, prevoz kolesa je brezplačen, rezervacije vozovnic pa niso možne.
 
Strošek za Bicikel bus z odšteto subvencijo države znaša za vse tri mesece skupaj je 9.130,99 evra. Strošek si v enakih deležih delimo Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj in Občina Šmartno ob Paki.
 
Pošiljamo fotografijo plesalcev in podpisnikov pogodbe za Bicikel bus.

PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje