Tina Cipot je naša tokratna gostja v Navdihni me, ker je tik pred 7×7 rojstnim dnem zapustila ‘varno’ okolje mednarodne korporacije (Lidl Slovenija) in se podala na drugačno pot.

Tina Cipot je naša tokratna gostja v Navdihni me, ker je tik pred 7×7 rojstnim dnem zapustila ‘varno’ okolje mednarodne korporacije (Lidl Slovenija) in se podala na drugačno pot. Ker je decembra lani prejela nagrado Horus 2023 za posameznika za trud in delo na področju družbene odgovornosti in trajnosti.  Ker je končno začela slišati sebe in slediti svojim notranjim željam (ter ob tem odkrila nov hobi, potapljanje). Ker je njen sin, prav tako lani, pri 24 letih zapustil gnezdo (naključje? Prav toliko je bila stara Tina, ko je njen sin pokukal na svet). Ker je skupaj s timom prerodila PRSS (Slovensko društvo za odnose z javnostmi). Ker rada bere, npr. Goloba in Svetek; pa tudi meni ljubega Charlieja Mackesyja ‘Fant, krt, lisica in konj’. Pa tudi zato, ker s svojimi zapisi na družbenem mediju odkrito sproža tematike, ki marsikoga ‘premaknejo’, zadnji tak, še aktualni, primer je npr. digitalno čiščenje Slovenije.

Sebe opiše kot zavzeto (»ki ne zna delati z levo roko«), trmasto (»moja mama pravi, da me je kot najstnico samo trma pripeljala na Triglav in ne kondicija«), ljubečo (»ker daje in sprejema s hvaležnostjo«), učljivo (»ker se stalno izpopolnjuje in uči, o sebi, o stroki, o življenju«) ter povezovalno (»prijateljica pravi, da je to moja supermoč, da znam povezati in navdušiti ljudi, da sodelujejo, čeprav se srečajo kdaj celo prvič«). Komuniciranje ima v svojem DNK in v srži svojega poklica.

Piše mag. Natalie Cvikl Postružnik v reviji Navdihni me, ki jo izdajajo v Insights, družbi za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o., na https://navdihni.me/tina-cipot-in-njeno-cudezno-potovanje/

VIR: Navdihni.me