pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Danes vam priporočamo roman Terenske raziskave ukrajinskega seksa izpod peresa ugledne ukrajinske pisateljice Oksane Zabužko, ki je prejšnji teden otvorila letošnji festival Literature sveta – Fabula. Delo, ki ga je prevedla Andreja Kalc, prek zgodbe o strastnem, a tudi nasilnem ljubezenskem razmerju reflektira bolečo ukrajinsko zgodovino, tematizira obdobja tranzicije, vprašanja ženske emancipacije idr. Preberite si več o festivalskem dogajanju.

Dogodek tedna
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat se bomo posvetili knjigi Manifest: nikdar odnehati izpod peresa pisateljice Bernardine Evaristo. Z Nino Dragičević se bo pogovarjala prevajalka dela, Katja Zakrajšek.

Ugodnost tedna
V dneh okrog dneva žena smo za vas pripravili posebno ponudbo, v kateri smo za 20 % znižali cene izbranim delom slovenskih in tujih avtoric.  Ponudba velja  do 17. marca 2023 ali do razprodaje zaloge. Prisrčno vabljeni k branju.

Novica tedna
V okviru spletnega festivala Poetry Expo je platforma Versopolis lansirala svoj podkast, ki bo dogajanje na področju evropske poezije mednarodni javnosti predstavil tudi v zvočni obliki. Versopolis Podcast, ki ga vodi dr. Mitja Drab, raziskuje sodobno evropsko in svetovno poezijo.

Članek tedna
Obiščite portal AirBeletrina in se ustavite ob prispevku Martina Justina, ki je spregovoril o svoji fascinaciji nad japonskim pisateljem Harukijem Murakamijem. Kaj na avtorjevem pisanju ga je pritegnilo, da se je ponovno lotil njegovih romanov? Preberite.
VIR: Beletrina