V šole se vrača akcija TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE. Letošnji TOM nahrbtnik bo že tretje leto zapored obiskal osnovnošolce, prvič pa tudi srednješolce pod imenom TOM POTUJE, MLADE OBISKUJE.

V šole se vrača akcija TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE. Letošnji TOM nahrbtnik bo že tretje leto zapored obiskal osnovnošolce, prvič pa tudi srednješolce pod imenom TOM POTUJE, MLADE OBISKUJE.
 
Med 18. in 29. novembrom v šole po vseh slovenskih regijah prihaja TOM nahrbtnik. Gre za akcijo programa TOM telefon® pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki otrokom in mladostnikom TOM telefon® predstavi kot vir pomoči.
 
V vseslovenski akciji TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE smo v minulih dveh letih prejeli več kot 10 tisoč anonimnih zapisov otrok iz preko 200 šol po Sloveniji. Ti zapisi so nam sporočali: »počutim se neslišano, nerazumljeno, nikomur si ne upam povedati, …«. Z akcijo smo otrokom želeli sporočiti, da v stiski niso sami, da njihove težave niso majhne in da pogovor potrebujemo vsi ljudje, kadar se znajdemo v stiski.
 
Tjaša Bertoncelj, strokovna vodja Nacionalne mreže TOM telefon za otroke in mladostnike: »Otrokom želimo predstaviti TOM telefon® kot varno okolje, kjer lahko neobremenjeno raziskujejo, nam zaupajo svoje skrbi in dobijo razumevanje ter podporo. Na nas se lahko obrnejo kadarkoli, ne glede na težavo, ker se zavedamo, da je otrokom pomembno naše zanimanje za njihove težave in čas, ki ga v svojem okolju s sovrstniki ali družino v težkih trenutkih morda ne najdejo.«
 
Zaradi izrednega zanimanja in dosega akcijo ponavljamo tudi letos. Poleg osnovnošolskih otrok bomo obiskali tudi srednješolce. K sodelovanju so vabljene vse osnovne šole (4. in 7. razred) ter srednje šole (2. letnik). Vse podrobnosti o izvedbi so dostopne na naši spletni strani.
 
Poziv vsem šolam k sodelovanju!
Če se še niste prijavili k akciji, nam pišite na tomtelefon@zpms.si. V prijavi navedite: ime in naslov šole, ime in priimek kontaktne osebe, ki bo na šoli vodila akcijo ter njen e-mail in telefonsko številko. Rok za prijavo je 18. september 2024.

Služba za odnose z javnostmi ZPMS

TOM TELEFON