Supernova podarja 10.000 € otrokom in starostnikom s pomočjo projekta Božiček za en dan

Supernova podarja 10.000 € otrokom in starostnikom s pomočjo projekta Božiček za en dan

Skupina nakupovalnih centrov Supernova vsako leto z donacijo podpre eno izmed vseslovenskih dobrodelnih organizacij. Letos je z veseljem pristopila k projektu Božiček za en dan - socialno ogroženim družinam po Sloveniji podarja Darilne kartice Supernova v skupni vrednosti 10.000 €.

V Supernovi, največji verigi nakupovalnih centrov v Sloveniji, so se letos povezali z Zavodom 364, ki že 12 let uspešno organizira prepoznaven projekt Božiček za en dan. Z njihovo pomočjo bo Supernova z Darilnimi karticami Supernova obdarila in osrečila 36 slovenskih družin oz. gospodinjstev, med katerimi so tako otroci kot starostniki. Da bodo tudi ostala darila popolna, bo del donacije zavod porabil tudi za dopolnjevanje prejetih pomanjkljivo pripravljenih paketov posameznikov in dokup manjkajočih daril.

V želji, da družine vsaj malo razbremenijo vsakodnevnih skrbi in jim polepšajo praznične dni, bodo skupaj s centri za socialno delo, šolami, mladinskimi centri in drugimi tovrstnimi organizacijami pravočasno poskrbeli za izbor prejemnikov in predajo darilnih kartic. Da bo predaja stekla čim bolj enostavno, so prejemnike Darilnih kartic Supernova iskali s pomočjo ustanov v občinah, kjer se nahajajo nakupovalni centri Supernova. Obdarovanci bodo darilne kartice koristili v 19 nakupovalnih centrih Supernova po Sloveniji in si izbrali darilo po svojem okusu.

Pristop k projektu Božiček za en dan je eden v vrsti letnih dobrodelnih projektov, s katerimi skupina Supernova skrbi za višjo kakovost življenja lokalnih skupnosti, družin in posameznikov, saj je skrb za druge del poslanstva in ciljev skupine.

Božiček za en dan obdaruje že 12 let
Tudi letos so akcijo Božiček za en dan pričeli v začetku novembra, ko so objavili Božičkov seznam otrok in starostnikov. Gre za projekt z osebno noto, ki s pravo mešanico ustvarjalnosti in humanosti nudi ljudem edinstveno priložnost razdajanja. Božički po vsej Sloveniji si izberejo točno določenega otroka in/ali starostnika ter zanj pripravijo darilce. Skrbno pripravljeno darilo dostavijo na eno izmed številnih zbirnih mest akcije, odgovorni v projektu pa poskrbijo, da ta dragoceni tovor nato pride v prave roke. V lanskem letu so obdarili kar 10.595 otrok in 3.979 starostnikov.

Letošnje zbiranje daril so že zaključili, zato se projektu lahko priključite drugo leto in tudi vi pričarate nekomu nasmeh na obraz. Za več informacij obiščite bozicekzaendan.si.

VIR: Sidera