Aktivnosti v okviru Poletne šole Transformator 2023 bodo obsegale delo z velikimi količinami podatkov, ki jih podjetje zajema iz pametnih števcev električne energije, merilnikov kakovosti električne energije, naprav za nadzor delovanja elektroenergetskega omrežja, različnih vrst senzorske opreme in drugih vrst IoT naprav.

Avtor:
Mare Bačnar

Avtor fotografij:
arhiv Elektro Gorenjska
Aktivnosti v okviru Poletne šole Transformator 2023 bodo obsegale delo z velikimi količinami podatkov, ki jih podjetje zajema iz pametnih števcev električne energije, merilnikov kakovosti električne energije, naprav za nadzor delovanja elektroenergetskega omrežja, različnih vrst senzorske opreme in drugih vrst IoT naprav. 

Kratek življenjepis je potrebno poslati do vključno 31. maja 2023 na elektronski naslov: kadrovska.sluzba@elektro-gorenjska.si
Skupina Elektro Gorenjska vabi mlade k prijavi na poletno šolo Transformator 2023. Iščejo razvijalce, ki si želijo zanimivih in aktualnih izzivov na področju zelene preobrazbe, digitalizacije in sodobnih tehnologij. Poglobljeno predznanje programiranja ni potrebno. Dobrodošli vsi z visoko stopnjo samoiniciativnosti, navdušenja za nove tehnologije in učenje ter ambicijo za ustvarjanje dejanske spremembe. Mlade vabijo, da se aktivno vključijo v delo njihovega razvojnega kolektiva na lokaciji v Kranju. Kratek življenjepis je potrebno poslati do vključno 31. maja 2023 na elektronski naslov kadrovska.sluzba@elektro-gorenjska.si.

Elektro Gorenjska kot uspešno in urejeno podjetje, ki se ukvarja z distribucijo in proizvodnjo električne energije zasleduje trajno inovativnost s prepoznavanjem priložnosti v okolju in iskanjem novih rešitev za zelene trajnostne rešitve, ki podpirajo prehod v nizkoogljično družbo. S tem namenom letošnje poletje ponovno odpirajo vrata Poletne šole Transformator, ki je prva šola, ki je bila kadarkoli organizirana s strani elektrodistribucijskega podjetja v Sloveniji na temo razogljičenja in digitalizacije slovenske energetike. Mlad in dinamičen kolektiv oddelka za raziskave in razvoj v svojo družbo vabi ambiciozne in angažirane študente z znanjem programiranja v programskem jeziku Python. Delo obsega sodelovanje pri razvoju rešitev na področjih umetne inteligence, strojnega učenja in napredne podatkovne analitike na področju elektroenergetike. Aktivnosti v okviru Poletne šole Transformator bodo obsegale delo z velikimi količinami podatkov, ki jih podjetje zajema iz pametnih števcev električne energije, merilnikov kakovosti električne energije, naprav za nadzor delovanja elektroenergetskega omrežja, različnih vrst senzorske opreme in drugih vrst IoT naprav. Priložnosti za sodelovanje nudijo pri predprocesiranjem surovih podatkov in priprava za nadaljnjo obdelavo, napredni vizualizaciji podatkov,zaznavanje tipičnih električnih porabnikov iz podatkov iz pametnih števcev za na primer toplotne črpalke, polnilnice za električna vozila in baterijske hranilnike. Delo bo obsegalo tudi gručenje uporabnikov električnega omrežja v tipične skupine, napovedovanje odjema in proizvodnje električne energije, verjetnostne analize s pomočjo Monte-carlo simulacij za vključevanje novih uporabnikov v omrežje in druge primere uporabe, analizo potenciala proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov na Gorenjskem, analizao možnosti izrabe storitev fleksibilnosti v distribucijskem omrežju, razvoj rešitev za upravljanje distribucijskega omrežja s pomočjo globokega spodbujevanega učenja, inteligentno procesiranje alarmov za pomoč pri kritičnem odločanju in še kaj. Verjamemo da bo šola tudi letos požela uspeh.

VIR: Naš Stik