V petek, 5. maja 2023, se bo ob 10. uri v dvorani Doma kulture Velenje začelo srečanje vodstva Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije z županjami in župani. Srečanje, ki bo zaprto za javnost, bo potekalo na temo športa in športne infrastrukture.

V petek, 5. maja 2023, se bo ob 10. uri v dvorani Doma kulture Velenje začelo srečanje vodstva Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije z županjami in župani. Srečanje, ki bo zaprto za javnost, bo potekalo na temo športa in športne infrastrukture. Predvidoma ob 13.10 bodo v Domu kulture Velenje minister Matjaž Han in predstavniki združenj občin, med njimi tudi župan Mestne občine Velenje in predsednik Združenja mestnih občin Slovenije Peter Dermol, podali izjave za medije.
 
Vodstvo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije bo županjam in županom predstavilo načrte za vlaganje ministrstva v športno infrastrukturo v letu 2023, želijo pa tudi izmenjati poglede in pričakovanja županj in županov ter okrepiti medsebojno sodelovanje na tem področju.
 
Mestna občina Velenje se zaveda izjemnega pomena športne dejavnosti za zdravo, zadovoljno in kakovostno življenje. Prav s tem namenom izvajamo številne projekte, ki spodbujajo športne aktivnosti. Eden izmed večjih projektov je nov športni objekt Urbani park. V prvi fazi bomo zgradili dve igrišči za ulično košarko, 2.000 kvadratnih metrov velik skejt park in servisni objekt. Za nadaljevanje projekta (izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje) bi potrebovali tudi državno sofinanciranje.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje