napovednik dogodkov muzeja MAO


JAVNO POVABILO Spletni katalog linije priložnostnih daril MADE IN SLOVENIA
Prijave: od 10. aprila do 5. maja 2024

Center za kreativnost/MAO objavlja javno povabilo k oddaji predlogov nabora za spletni katalog linije priložnostnih daril Republike Slovenije pod okriljem blagovne znamke MADE IN SLOVENIA v selekciji Centra za kreativnost.

Cilj javnega povabila in sodelovanja različnih institucij sta identifikacija in strokoven izbor izdelkov slovenskih ustvarjalcev, oblikovalcev, avtorjev, organizacij ali podjetij, ki bodo tvorili spletni katalog linije priložnostnih daril pod skupno znamko MADE IN SLOVENIA in bodo odražali vizualno in oblikovno odličnost, bogato kulturno, gospodarsko, okoljsko, tehnološko ali družbeno identiteto in dediščino Republike Slovenije znamk I Feel Slovenia in MADE IN SLOVENIA.

V spletnem katalogu bodo predstavljeni vrhunski slovenski proizvodi, ustvarjalci, organizacije in podjetja, ki bodo s svojimi izdelki pripomogli k povečanju diplomatske, kulturne in poslovne prepoznavnosti Slovenije.

Povabilo je namenjeno oblikovalcem, ustvarjalcem in avtorjem z različnih področij, umetnikom, rokodelcem, obrtnikom, organizacijam, podjetjem, proizvajalcem ali kolektivom.

Več >>

avtor: Luka Murovec REZULTATI NATEČAJA Na javnem idejnem natečaju ELES 3000 zmagal projekt Zemlja ni bila vedno imenovana Zemlja
Znani so končni rezultati javnega natečaja ELES 3000: Ustvarjalni projekt v javnem prostoru, ki ga je družba Eles zasnovala v sodelovanju z Živalskim vrtom Ljubljana in Centrom za kreativnost/MAO. Zmagovalna ekipa v sestavi Luka Murovec, dr. Martina Modic in Brad Downey je komisijo navdušila s projektom Zemlja ni bila vedno imenovana Zemlja. Njihova ideja bo letos zaživela v Živalskem vrtu Ljubljana.

Projekt Zemlja ni bila vedno imenovana Zemlja si v Živalskem vrtu Ljubljana predstavlja mogočno instalacijo, ki bo pozornost obiskovalcev neposredno usmerila v element, ki ga načeloma jemljemo kot samoumevnega. Instalacija bo služila kot opomnik, da na našem planetu ne živijo le živali in ljudje, temveč tudi neskončno število simbiotičnih oblik življenja.

Na javni poziv ELES 3000 je do roka oddaje prispelo 21 prijav z raznolikimi koncepti projektnih skupin v katerih je sodelovalno več kot 106 ustvarjalcev – oblikovalcev, arhitektov, umetnikov, znanstvenikov in strokovnjakov različnih področij. Po več zasedanjih je strokovna komisija podelila tri nagrade in dve častni omembi.

Več o rezultatih natečaja >>
SIMPOZIJ Razstavljanje na Slovenskem III11. in 12. april 2024 | Mestni muzej Ljubljana

Tretji simpozij o razstavljanju likovne umetnosti, arhitekture in oblikovanja ter razstavnih institucijah na Slovenskem bo obravnaval izbrane razstave, umetnostne institucije in druge fenomene s področja razstavljanja z najrazličnejših vidikov.

Program >>PRILOŽNOSTI

JAVNI NATEČAJ Ghost Project 2024Rok za prijave: 15. apr 2024

Natečaj vabi mlade produktne oblikovalce k raziskovanju pogosto spregledanih področij majhnih posegov in postopnih inovacij, ki imajo potencial za preoblikovanje naših mikrokozmosov v bolj trajnostno in družbeno cvetoče okolje za vse.

Zmagovalci natečaja bodo sodelovali na razstavi The Ghost Project v okviru festivala Mikser, največjega regionalnega festivala ustvarjalnosti in inovacij v jugovzhodni Evropi, ki bo v Beogradu potekal med 23. in 25. majem 2024.

Več >>
ODPRTI POZIV CIRCE 2024Rok za predprijave: 16. apr 2024

Program štipendij CIRCE raziskovalcem, ustvarjalcem, praktikom in podjetnikom ponuja priložnost, da se lotijo pilotnih projektov, ki obravnavajo pereče izzive našega časa. Na voljo je 10 štipendij, ki bodo trajale 5 mesecev. V tem času bodo štipendisti deležni finančnih nadomestil, podpore mentorjev in drugih spodbud.

Prijava >>
JAVNO POVABILO Salone del Mobile v Milanu s Fakulteto za dizajn20. apr 2024

Študentski svet Fakultete za dizajn organizira enodnevni izlet na prestižni sejem Salone del Mobile v Milanu, ki predstavlja vrhunec svetovnega oblikovanja in pohištva. Prijava je odprta za vse, ki se želijo pridružiti. Cena je 109 EUR na osebo.

Prijava >>

JAVNI POZIV MADE IN Poletna šola pletenja košar na PortugalskemRok za prijave: 12. maj 2024

Poletna šola Passa Ao Futuro je dvotedenska intenzivna delavnica, ki poteka v mestu Loulé na Portugalskem. Študente oblikovanja, arhitekture in obrti vabimo, da skupaj s petimi portugalskimi mojstri pod vodstvom dveh mentorjev na področju oblikovanja raziskujejo surovine in tehnike tradicionalnega portugalskega pletenja košar in tako skupaj ustvarijo serijo novih del.

Več >>

ODPRTI POZIV Odprti poziv LINARok za prijave: 13. maj 2024

Evropska arhitekturna platforma LINA išče arhitekte, umetnike, pisatelje, novinarje, raziskovalce, filmske ustvarjalce, aktiviste, oblikovalce, koreografe in vse vrste ustvarjalcev, katerih delo se osredotoča na okoljsko krizo ter njene etične in družbene posledice.

LINA vam bo pomagala prodreti do širšega občinstva in vas povezala z arhitekturnimi organizacijami iz vse Evrope. 25 ekip bo povabljenih na konferenco LINA 2024, ki bo potekala 3. in 4. oktobra v Sarajevu.

Več >>

VIR: MAO