Spar Slovenija je na svoje trgovske police postavil novo podlinijo z imenom SPAR mix meso & zelenjava, v kateri je mesnim izdelkom zamenjal 20 odstotkov mesa z zelenjavo in rastlinskimi nadomestki.

Spar Slovenija je na svoje trgovske police postavil novo podlinijo z imenom SPAR mix meso & zelenjava, v kateri je mesnim izdelkom zamenjal 20 odstotkov mesa z zelenjavo in rastlinskimi nadomestki. Inovativne izdelke so razvili v sodelovanju z Mesarstvom Blatnik, z njimi pa kot prvi na slovenskem tržišču odgovarjajo na spremembe v prehranskih navadah, ki gredo v smeri manjše porabe mesa.


Vse več ljudi se iz okoljskih in drugih razlogov odloča za manjše uživanja mesa in mesnih izdelkov. Fleksitarijanstvo oz. način prehranjevanja, pri katerem posameznik zmanjša količino mesa v svoji prehrani, ne da bi se mu povsem odpovedal, je prijaznejše do okolja, saj imajo rastlinski viri beljakovin veliko nižji ogljični odtis kot živalski. Spar Slovenija je kot prvi trgovec pri nas odgovoril na prehranske trende v smeri manjše porabe mesa. V sodelovanju s svojim dobaviteljem, Mesarstvom Blatnik, je v okviru nove podlinije SPAR mix meso & zelenjava namreč ustvaril inovativne in trendovske mesne izdelke, ki jim je 20 odstotkov mesa zamenjal z zelenjavo in rastlinskimi nadomestki, ob tem pa ohranil 100-odstotno mesni okus.

»Četudi se ne želimo v celoti odpovedati mesu in mesnim izdelkom, se lahko prehranjujemo bolj trajnostno in mesne beljakovine delno nadomestimo z rastlinskimi. Prav to omogočajo izdelki iz naše nove podlinije SPAR mix meso & zelenjava, za katere verjamemo, da bodo s svojim okusom navdušili vsakogar,« pove Uroš Čelebić vodja programov mesa in mesnin iz podjetja Spar Slovenija. Ob tem dodaja, da v Sparu velik pomen pripisujejo temu, da je meso, ki ga uživamo, lokalnega porekla in visoke kakovosti, zato o tem ozaveščajo tudi svoje kupce.

Podlinija SPAR mix meso & zelenjava zaenkrat obsega tri izdelke – mleto goveje z zelenjavo, hot dog z zelenjavo in burger s papriko –, vsi pa vsebujejo goveje meso slovenskega porekla, ki prihaja iz ekološke pridelave in ima certifikat Izbrana kakovost Slovenije. Četudi ima izdelek 20 odstotkov manj mesa, ohranja 100-odstotni okus in predstavlja kakovosten vir beljakovin.  

VIR: Spar Slovenija