V Kobilarni Lipica so zelo zadovoljni z letošnjim turističnim obiskom, ki je za dobrih deset odstotkov višji od lanskega, ko so našteli nekaj več kot 70.000 obiskovalcev. Gostje prihajajo predvsem iz bližnjih evropskih držav, si pa v kobilarni želijo, da bi pri njih ostali dlje.

Lipica, 23. avgusta - V Kobilarni Lipica so zelo zadovoljni z letošnjim turističnim obiskom, ki je za dobrih deset odstotkov višji od lanskega, ko so našteli nekaj več kot 70.000 obiskovalcev. Gostje prihajajo predvsem iz bližnjih evropskih držav, si pa v kobilarni želijo, da bi pri njih ostali dlje.

Pogrešajo goste, ki bi pri njih ostali več kot le en dan, je za STA povedala direktorica Kobilarne Lipica Tatjana Vošinek Pucer. V poletnih mesecih je gostov, ki jih privabljajo različne možnosti oddiha in aktivnosti, dovolj, v zimskem času pa bi potrebovali nove priložnosti za preživljanje prostega časa.

"Zelo smo zadovoljni, saj smo imeli poleti veliko individualnih gostov, med njimi je bilo veliko naših tradicionalnih gostov. Še vedno pa smo lokacija na poti na morje in z morja. Moramo še kaj narediti, da bomo polnili hotel tudi preko zime," je povedala direktorica.

Med gosti je še vedno največ obiskovalcev iz nemško govorečih držav in Italijanov, vedno več pa je tudi Madžarov, Čehov in Poljakov.

V Kobilarni Lipica si obetajo, da bo število gostov tudi konec leta približno za deset odstotkov višje kot lani. "Pa tudi pri prihodkih si obetamo približno tako rast," je dejala direktorica.

Zaradi tega pogrešajo kakšno dodatno ponudbo, s katero bi lahko goste lahko zadržali več časa. Dobrodošel bi bil bazen, katerega gradnjo načrtujejo že več let. Začeli so že s pripravo dokumentacije, vendar se bo izvedba zavlekla vsaj za kakšno leto ali več.

V letošnjem letu jih sicer čaka velika investicija, saj je temeljite prenove po 40 letih deležna pokrita jahalnica. Naložba je vredna okrog dva milijona evrov in bo bistveno izboljšala pogoje treningov in udobja med predstavami. Po besedah direktorice bodo prenovljeno jahalnico odprli do konca leta.

VIR: STAkrog