Spar je trgovec, ki verjame v pomen raznolike in uravnotežene prehrane za zdrav življenjski slog.

Spar je trgovec, ki verjame v pomen raznolike in uravnotežene prehrane za zdrav življenjski slog. Že pred časom je podprl kolesarsko ekipo Bahrain Victorious in slovenskega kolesarja Mateja Mohoriča ter postal njihova izbrana trgovina z zavezo, da so vsa živila, ki poganjajo najuspešnejše kolesarje, na voljo tudi vsem Sparovim kupcem. To zavezo so v Sparu nadgradili z novim projektom, v katerem sodelujejo s priznanimi prehranskimi strokovnjaki.

Spar velja že od nekdaj za trgovino vseh kupcev, ki prisegajo na raznoliko ter uravnoteženo prehrano. Podjetje se tega dobro zaveda, zato se je povezalo s strokovnjaki s področja nutricionistke in ustvaril program za uravnoteženo prehrano »Več vem, bolje jem«. Štirje nutricionisti bodo s svojim strokovnim znanjem predstavili, kako lahko vsak na preprost način izboljša svoje prehranjevalne navade. Gre za sklop brezplačnih vsebin, ki vsakogar opremi z informacijami, potrebnimi za oblikovanje zdravih trajnih prehranjevalnih navad in prikaže zmagovalno pot do uravnotežene prehrane. Namen projekta je oblikovati razumen odnos do hrane in osvojiti razumevanje, da ni dobre ali slabe hrane, temveč morajo biti izbrana živila podrejena našim individualnim ciljem.

Priznani nutricionisti, ki sodelujejo v Sparovem programu »Več vem, bolje jem«, bodo predstavili skrivnosti hranilnih snovi, sestavljali okusne jedilnike in učili, kako lahko uravnotežena prehrana z lahkoto postane del posameznikovega vsakdana.

 V Sparovem programu sodelujejo:

  • Lana Trampuš, magistrica inženirka prehrane, ki zagovarja zdrav način življenja brez ekstremov in nepotrebnega izključevanja živil iz prehrane;
  • Andreja Širca Čampa, univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, ima bogate izkušnje na področju dietne prehrane pri sladkorni bolezni, celiakiji, alergijah, debelosti, kroničnih ledvičnih obolenjih, črevesnih obolenjih, kot tudi na specifičnih področjih prehrane onkološkega bolnika, pri prirojenih motnjah metabolizma in motnjah hranjenja.
  • Nenad Bratković je magister nutricionizma in glavni nutricionist KK ekipe Cedevita Olimpija ter ustanovitelj in vodja prehranske svetovalnice NutriKlinika. Pomagal je že številnim osebam od tistih z zdravstvenimi težavami do vrhunskih športnikov.
  • Mojca Cepuš je svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje ter certificirana nutricistka. Glavni namen njenih programov ni le izguba kilogramov ali izboljšanje zdravja, temveč naučiti stranke, kako ohraniti dosežene rezultate.
Za vse, ki bodo sproti spremljali program in nasvete priznanih štirih nutricionistov, so za motivacijo na spletni strani pripravili tedenske kvize, kjer se vsak lahko poteguje za bogate tedenske nagrade, glavna nagrada pa sta kolesarski dres Bahrain Victorious in kolo Merida Big Nine 200.

Vedno zmagovalna izbira, vedno zmagovalna prehrana
Spar Slovenija je pred začetkom odmevnejših tritedenskih kolesarskih dirk naznanil, da je postal sponzor kolesarskega kluba Bahrain Victorious, v dresu katerega svoje uspehe niza tudi priznan slovenski kolesar Matej Mohorič. Ekipa daje velik poudarek razvoju mladih talentov in njihovi integraciji v vrhunsko kolesarstvo, pri čemer jim poleg trdega dela pomaga tudi prava izbira živil in uravnotežen jedilnik z dovoljšno količino vseh hranil.  

Sodelovanje s podjetjem je pozdravil tudi kolesar Matej Mohorič, ki je povedal naslednje: »Navdušen sem nad partnerstvom med ekipo Bahrain Victorious in podjetjem Spar Slovenija. Zame, kot profesionalnega športnika, igra prehrana ključno vlogo pri moji uspešnosti, široka paleta kakovostnih izdelkov Spara pa bo nedvomno izboljšala moj režim treninga in splošno telesno pripravljenost.«

VIR: Spar Slovenija