napovednik


FOTOGALERIJA Demo dan - zaključek Kreativnega inkubatorja #2Foto: Janez Klenovšek

V petek, 3. junija 2022, je v MAO potekal zaključni Demo dan, na katerem so v obliki kratkih predstavitev – pitchev – svoje podjetne ideje s področja kulturnega in kreativnega sektorja predstavili udeleženci programa Kreativni inkubator, ki smo ga pri Centru za kreativnost izvedli že drugič. Gre za intenzivni, štirimesečni izobraževalno mentorski program, v katerega je bilo vključenih 19 ekip, od tega se jih je na Demo dnevu predstavilo kar 12:Reeba XR (Katarina Sočan)Rožart (Eva Jera Hanžek)Inviti (Nika Močnik)Objem (Martina Štirn)FUGA (Valerija Intihar in Lara Žagar)ZANAMIZO (Kristina Pucko)Family Quest (Katarina Valentinčič)One line art (Valeriya Vasileva)SVITAR (Bojana Čibej)SNOUT – oblačila za pse (Tina Lagler)By MARTIS (Martina Marolt)Tereza’s Choice (Tereza Poljanič)
  ZOOFA POPUP  Mladi upi:
FUGA & FI by GAJA
ZOOFA, 29. jun do 27. jul 2022

V zadnjem julijskem Pop Upu se v trgovini Zoofa na Miklošičevi 4 v centru Ljubljane predstavljata znamka unisex oblačil FUGA oblikovalk Valerije Intihar in Lare Žagar in znamka modnih dodatkov Fi by Gaja oblikovalke Gaje Hanzel.

VODEN OGLED Ustvarjeno v Sloveniji in
spremljevalne razstave BIO27
Palača Cukrarna, Ambrožev trg 3 | 30. jun 2022, ob 17:00
Voden ogled z avtorji in ustvarjalci

Razstava Ustvarjeno v Sloveniji predstavlja dela več kot 200 slovenskih ustvarjalcev, sodelujočih v programih Centra za kreativnost (CzK) in tri mednarodne razstave v sklopu BIO27 Spremljevalnega programa: The Ideal Eating Experience oblikovalke Kathrine Dankl v sodelovanju z Vienna Design Week, Vienna Business Agency in Avstrijskim kulturnim forumom, The School of the Untold v sodelovanju z German Design Graduates, Design Campus Dresden in Goethe-Institutom ter razstava DNA of Things umetnika Marcina Rusaka.

Voden ogled po razstavah z ustvarjalci bo v četrtek, 30. junija 2022, ob 17. uri. Razstave v Palači Cukrarna bodo na ogled do 2. oktobra 2022, od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Vabljeni!Izjava udeleženca v programih CzK

“Kreativni posamezniki, kolektivi ali mlade blagovne znamke se v procesu uveljavljanja na trgu znajdejo pred večplastnimi izivi. CzK se je v tem oziru izkazal kot odlična podporna platforma. Organiziranje potujočih razstav, nas je postavila v epicentre kreativnih industrij, mentorski programi so nas naučili vrsto novih spretnosti, ključnih za vodenje in razvoj podjetij, splošna medijska podpora pa nam je omogočila boljšo prepoznavnost na domačem in mednarodnem trgu. CzK se je izkazal kot ključen podporni akter v procesu razvoja naše blagovne znamke.”
- Nikolaj Salaj, Folds
  IZBOR FILMOV  PROJEKTOR #5
68′ smeha
Na spletu, 25. - 30. jun 2022

Izbor svežih slovenskih kratkometražnih komedij, ki se razteza od romantičnih dopustniških komedij, zabavnih lekcij iz politične ekonomije v enem kadru, bizarnih detektivskih vinjet, samosvojih eksistencialnih tugic, pa vse do polnopravnih stonerskih izletov.

PRILOŽNOSTI Nagrade Distributed Design 2022Rok za prijave: 31. jun 2022
Do 30. junija so prijave za Distributed Design Award odprte za vse, ki delujejo na področju ustvarjalnih disciplin in se ukvarjajo z oblikovanjem in ustvarjanjem: kreativcem, ustvarjalcem, oblikovalcem, umetnikom, arhitektom, znanstvenikom, študentom in drugim. Letošnja žirija išče projekte, ki bi morali biti vsaj v fazi proizvodnje, že izdelani/preizkušeni ali v celoti realizirani. Projekti, prijavljeni na javni razpis, morajo odražati vsaj dve od štirih temeljnih načel modela porazdeljenega oblikovanja, člani žirije bodo projekte ocenili posamezno v vsaki fazi po sledečih kriterijih:

→ MOŽNOST DISTRIBUCIJE
Oblikovalska zasnova, ki lahko potuje po vsem svetu, proizvaja pa se lokalno.
→ PONOVLJIVO
Oblikovalska zasnova upošteva lokalno razpoložljivost in temelji na globalno dostopnih materialih in strojni opremi.
→ USTVARJA VREDNOST
Oblikovanje ustvarja vrednost za ljudi, podjetja in/ali družbo.
→ SOCIALNI IZZIVI
Senzibilnost v estetiki in uporabnosti oblikovanja.

Prva nagrada znaša 2.000 EUR.
PRILOŽNOSTI  Natečaj za izbor oblikovne in sistemske rešitve celostne grafične podobe Univerze v Ljubljani
Rok za prijave:

21. okt 2022 do 9:00

PR: Center za kreativnost