Na Javni razpis za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023 je do izteka roka prispelo 87 vlog.

Na Javni razpis za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023 je do izteka roka prispelo 87 vlog. Ministrstvo je po pregledu in oceni prejetih vlog za sofinanciranje izbralo 81 vlog v skupni višini 7,26 milijona evrov.
Vsi prijavitelji, ki so se prijavili na javni razpis, bodo predvidoma v naslednjem tednu z odločbami obveščeni o rezultatih javnega razpisa. Do sofinanciranja investicij so bile upravičene občine, ki so lastnice javnih večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic oziroma so lastnice javnih zunanjih športnih površin v naravi. Razpis pokriva stroške investicij nastalih v obdobju od 1. januarja 2023 do najkasneje 22. novembra 2023. Ker so nekatere občine že začele z investicijami, je pomembno, da se razpis zaključi z dodelitvijo predvidenih sredstev. Ministrstvo je bilo po poplavah v stiku z župani poplavljenih občin, ki so pozdravili namero ministrstva, da razpis izpelje, kljub spremenjenim prioritetam v državi. Nekatere občine bodo s tem lahko dokončale začete investicije, tistim občinam, ki tega ne bodo mogle izpeljati zaradi poplavljenih objektov, pa se bo poskusilo pomagati na druge načine.

Namen razpisa je bil zagotoviti kakovostno javno športno infrastrukturo za vse kategorije uporabnikov ter učinkovito koriščenje in ravnanje z javno športno infrastrukturo, kot so športni objekti in površine za šport v naravi. Cilj javnega razpisa je bil sofinancirati projekte za obnovo javnih večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitev ali vzpostavitev novih javnih zunanjih športnih površin. V sklopu 1: Investicije v obnovo javnih večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic je bilo izbranih 29 projektov in v Sklopu 2: Investicije v posodobitev ali vzpostavitev novih zunanjih športnih površin 52 projektov.

S temi investicijami bomo dosegli tehnološko posodobitev obstoječih javnih večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic ter povečali kakovost in število javno dostopnih zunanjih športnih površin v urbanem in naravnem okolju skladno z Resolucijo o nacionalnem programu športa v Republiki Sloveniji za obdobje 2014-2023.