Danes, 31. januarja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani za obiskovalce vrata odpira sejem Alpe-Adria. Na razstavnem prostoru Slovenske turistične organizacije (STO) I feel Slovenia se s predstavitvijo bogate kulturne dediščine in raznolike kulturne ponudbe mest predstavlja vseh 21 članov Združenja Zgodovinskih mest Slovenije.

Danes, 31. januarja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani za obiskovalce vrata odpira sejem Alpe-Adria. Na razstavnem prostoru Slovenske turistične organizacije (STO) I feel Slovenia se s predstavitvijo bogate kulturne dediščine in raznolike kulturne ponudbe mest predstavlja vseh 21 članov Združenja Zgodovinskih mest Slovenije. Jutri, 1. februarja, bo v okviru sejma potekala predstavitev smernic v podporo trženju dvoletne tematike Umetnost in kultura ter moderiran pogovor na temo okrepljenega partnerstva za izboljšanje varnosti v slovenskih gorah.

Na sejmu se že tradicionalno pod okriljem STO na 120 m2 velikem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani predstavlja slovenska turistična ponudba.  

Bogata doživetja kulture zgodovinskih mest

V skladu z osrednjo dvoletno tematiko slovenskega turizma, Umetnost in kultura, se na razstavnem prostoru I feel Slovenia pod okriljem STO letos predstavlja vseh 21 članic Združenja zgodovinskih mest Slovenije:  Brežice, Celje, Črnomelj, Idrija, Jesenice, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk. Zgodovinska mesta Slovenije predstavljajo široko paleto kulturnih doživetij, na razstavnem prostoru I feel Slovenia se bo zvrstila vrsta animacij zgodovinskih mest z več kot 150 nastopajočimi.

STO v okviru sejma Alpe-Adria sodeluje tudi s strokovnimi posveti in predstavitvami. Tako bosta jutri potekala dva dogodka v organizaciji oz. soorganizaciji STO.   

Predstavitev smernic v podporo trženju dvoletne tematike Umetnost in kultura

Jutri, med 15. in 16.30. uro, bo v Dvorani Urška 1, v organizaciji STO potekala predstavitev dokumenta Smernice v podporo trženju tematike “Umetnost in kultura” za leti 2024 in 2025. Dokument je pod vodstvom STO nastal v sodelovanju s predstavniki pristojnih ministrstev, vidnih kulturnih ustanov, turističnih destinacij in Združenjem zgodovinskih mest. 

Glavni namen strateškega dokumenta je identifikacija vsebinskih stebrov in vsebin ter kulturno-turističnih produktov in doživetij za potrebe komunikacijskih in trženjskih aktivnosti STO. Za usklajeno vseslovensko promocijo dokument vsebuje tudi usmeritve za vodilne destinacije slovenskega turizma, kar krepi medsektorsko povezovanje turizma in kulture. 

Za bolj odgovorna in varna doživetja v slovenskih gorah

Jutri bo v sodelovanju STO, Združenja Slovenia Outdoor in Planinske zveze Slovenije v partnerstvu z organizacijami, ki skrbijo za varnost v gorah, in deležniki s področja turizma: Policija, Gorska reševalna zveza Slovenije, Združenje gorskih vodnikov Slovenije, Triglavski narodni park in Skupnost Julijske Alpe, potekal posvet z naslovom Izzivi turizma na področju varnosti v gorah. Sodelujoči bodo v diskusiji razmišljali, kako s pravo vsebino in pravimi načini komuniciranja prispevati k varnejšemu in bolj odgovornemu obisku slovenskih gora. Predstavili bodo svoje aktivnosti ter izpostavili izzive, ki so še pred nami.

Program dogodka najdete na povezavi.

Več informacij vam je na voljo v medijskem središču .

VIR: STO