Idrija se, tako kot številna druga mesta, zlasti v starem mestnem jedru sooča s problemom urejanja mirujočega prometa oziroma parkiranja.

Idrija se, tako kot številna druga mesta, zlasti v starem mestnem jedru sooča s problemom urejanja mirujočega prometa oziroma parkiranja. Stanovalci Ahacijevega trga se pritožujejo, da zaradi časovno omenjega parkiranja na dve uri tudi oni dobivajo plačilne listke občinskih redarjev, čeprav tam stanujejo. Prebivalci območja spodnje Palacine pa zaradi pomanjkanja prostora in razpoložljivih parkirnih mest parkirajo svoja vozila na desnem pasu cestišča ob stavbi in na tamkajšnjih travnatih površinah. Tudi sicer se že več let kaže potreba po ureditvi parkiranja v celotnem mestu Idrija in drugih bolj naseljenih območjih idrijske občine. 

Idrijski župan Tomaž Vencelj glede na že sklenjen dogovor s prebivalci Palacine napoveduje rešitev tamkajšnje parkirne zagate z ureditvijo ustreznega števila parkirnih mest, ki bi jih prebivalci Palacine zakupili. Na Ahacijevem trgu napoveduje uvedbo parkirnih dovolilnic, tudi sicer pa je na občini že pripravljen osnutek odloka, ki bo celostno urejal problematiko mirujočega prometa v občini, o čemer pa bomo podrobneje poročali, ko bo besedilo odloka v obravnavo dobil idrijski občinski svet.
 
Metka Rupnik

VIR: Občina Idrija