Vozniki se vse bolj zavedajo, da avtomobili niso več zgolj kup železja na štirih kolesih. Sodobna transportna sredstva namreč vsebujejo vse več naprednih tehnologij.

Vozniki se vse bolj zavedajo, da avtomobili niso več zgolj kup železja na štirih kolesih. Sodobna transportna sredstva namreč vsebujejo vse več naprednih tehnologij. To še posebej drži za električne avtomobile, saj z večino funkcij v avtomobilu upravlja namenska programska oprema. Ker tovrstni avtomobili pridobivajo na priljubljenosti, ne preseneča, da je podjetje Samsung nedavno zanje pripravil hiter pomnilnik UFS 3.1.

Univerzalni bliskovni pomnilnik oziroma UFS je tehnologija shranjevalnih pogonov, ki jih najdeomo v pametnih telefonih in drugih mobilnih napravah, vključno s sodobnimi avtomobili. Podjetje Samsung je za avtomobile pripravil sistemske pomnilnike UFS 3.1 kapacitete 128 gigabajtov, 256 gigabajtov in 512 gigabajtov. Najzmogljivejši pa je model z 256 gigabajti prostora, saj je za 33 odstotkov zmogljivejši v primerjavi s predhodnikom.

Pomnilniki Samsung UFS 3.1 za avtomobile ponujajo zapis podatkov s hitrostjo 700 megabajtov na sekundo in branje podatkov s hitrostjo do 2.000 megabajtov na sekundo. Poleg tega so ti pomnilniki opremljeni s certifikatom AEC-Q100 Grade2. To v praksi pomeni, da jih lahko uporabljamo v temperaturnem območju med -40 in plus 105 stopinjami Celzija. Prvi računalniški sistemi za avtomobile opremljeni s pomnilniškimi moduli UFS 3.1 naj bi bili izdelani še pred koncem leta.

VIR: Računalniške novice