Tudi letos, že 18. leto zapored, bomo sodelovali pri projektu Evropski teden mobilnosti (ETM), ki bo potekal v času med 16. in 22. septembrom.

Tudi letos, že 18. leto zapored, bomo sodelovali pri projektu Evropski teden mobilnosti (ETM), ki bo potekal v času med 16. in 22. septembrom. S sodelovanjem pri projektu opozarjamo na to, kako pomembno je spreminjanje potovalnih navad in želimo, da bi čim več občank in občanov vsaj krajše razdalje (do dveh kilometrov) premagovalo na okolju bolj trajnosten način: peš, s kolesom, z mestnim avtobusom Lokalcem … Z aktivnostmi v okviru ETM bomo začeli že 1. septembra, ko bomo na Vodnikovi cesti ob mostu pri Osnovni šoli Gustava Šiliha med 6. in 8. uro delili brezplačni kolesarski zajtrk za vsakega kolesarja, ki bo pripeljal mimo na svoji poti do službe, šole, itd. Zajtrke bomo ob isti uri in na isti lokaciji razdeljevali vse petke v mesecu septembru (tudi 8., 15., 22. in 29 septembra). Dan brez avtomobila bomo na Rudarski cesti pripravili v torek, 19. septembra, zato bomo zaprli Rudarsko cesto za ves promet.
 
V tednu mobilnosti bo pri stavbi steklene direkcije organizirana točka »Poljubi in odpelji« (kiss&ride) za starše, ki pripeljejo šolarje v bližnjo osnovno in srednjo šolo.
 
V torek, 19. septembra, bomo v okviru ETM organizirali Dan brez avtomobila, zato bomo med 6. in 19. uro zaprli Rudarsko cesto za ves promet. Na njej se bodo odvijale različne športne dejavnosti in pester kulturni program, s katerim bomo pokazali, kaj vse se lahko dogaja na površinah, kjer sedaj poteka promet. Dogodki bodo namenjeni vsem našim občanom, še posebej pa bomo z njimi osveščali otroke in mladostnike.
 
Podroben program dogajanja v okviru ETM bomo objavili na naši spletni strani www.velenje.si, o aktivnostih pa bomo javnost redno obveščali tudi preko socialnih omrežij.
 
Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo – Sklad za podnebne spremembe.
 
Prijazno vabljeni na prvi kolesarski zajtrk!

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje