Telekomunikacijski operater T-2 ima novega predsednika poslovodstva. Jure Valjavec, ki je družbo vodil od junija 2015, je podal odstopno izjavo, družbeniki pa so jo na današnji skupščini sprejeli. Podjetje bo po novem vodil Robert Erzin, ki je do zdaj v družbi vodil področje razvoja, so sporočili iz T-2.

Ljubljana, 28. marca - Telekomunikacijski operater T-2 ima novega predsednika poslovodstva. Jure Valjavec, ki je družbo vodil od junija 2015, je podal odstopno izjavo, družbeniki pa so jo na današnji skupščini sprejeli. Podjetje bo po novem vodil Robert Erzin, ki je do zdaj v družbi vodil področje razvoja, so sporočili iz T-2

Člana poslovodstva ostajata Gregor Štampohar, ki je zadolžen za področje marketinga in prodaje, ter Jožef Zrimšek za področje tehnike. Za prokurista sta bila znova imenovana Vojko Šiler in Jurij Krč.

Družba T-2 sicer letos praznuje 20. obletnico obstoja. Podjetje je v 98-odstotni lasti kranjskega podjetja Garnol v lasti poslovneža Jurija Krča.

Po zadnjem objavljenem letnem poročilu je družba v 2022 ustvarila 109,5 milijona evrov prihodkov, kar je bilo skoraj devet odstotkov več kot leto pred tem. Čisti dobiček je dosegel 27.000 evrov, potem ko je bil leto pred tem pri 12,2 milijona evrov. Dobiček pred davki je medtem nazadoval s 7,6 milijona evrov v 2021 na 1,2 milijona evrov v 2022. Ob koncu 2022 je imelo podjetje skoraj 450 zaposlenih.

VIR: STAkrog