Predstavniki projekta RUNE bodo podrobnosti izgradnje ultrahitre širokopasovne optične infrastrukture v Mestni občini Velenje predstavili na novinarski konferenci, ki jo bodo organizirali v četrtek, 16. februarja 2023, ob 12. uri v Vili Bianca (Stari trg 3, Velenje).

Na novinarski konferenci bosta sodelovala tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice Rok Plankelj.
 
Konec leta 2022 so se začela dela za izgradnjo ultrahitre širokopasovne optične infrastrukture, ki bo pomembno izboljšala kakovost bivanja, šolanja in dela na podeželju. Optično omrežje bo zgrajeno v okviru projekta RUNE, ki z globalnim omrežjem povezuje naselja na podeželskih območjih Slovenije, ki so za osrednje ponudnike komercialno manj zanimiva.

Na novinarski konferenci bodo sodelujoči predstavili projekt RUNE, njegove cilje in časovnico del na območju Mestne občine Velenje. Govorili bodo tudi o pomenu optične infrastrukture za razvoj občine in regije. Govorci bodo po zaključku novinarske konference na voljo za novinarska vprašanja.

Drugi del dogodka bo potekal na terenu. Predstavnike medijev vabimo, da se po novinarski konferenci, ob 13. uri, udeležijo ogleda na terenu. Predstavljena bo izgradnja optičnega omrežja v Podkraju. Prosimo, da najkasneje do torka, 14. februarja 2023, udeležbo na novinarski konferenci in ogledu potrdite na e-naslovu tina.ambrozic@ruralnetwork.eu.

V okviru projekta RUNE trenutno potekajo dela v Podkraju med hišnima številkama Podkraj 12 in 13b (mimo Brinovška), zaradi česa bo cesta zaprta predvidoma do 14. februarja. Zaradi del je delno zaprta tudi cesta Podkraj–Kavče, dela pa se izvajajo tudi v Arnačah in Črnovi.
 
Prijazen pozdrav

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje