Danes, 5.11.2022, smo zaključili fazo glasovanja o prejetih predlogih v okviru projekta Participativnega proračuna »Po maje bi šlo« za leti 2023 in 2024.

Šimen K. 


Glasovanja se je udeležilo 273 občank in občanov. Pri štetju je bilo ugotovljenih 15 neveljavnih glasovnic. Udeležba po naseljih je bila najvišja za naselje Rdeči breg, kjer se je glasovanja udeležilo dobrih 22% prebivalcev, najnižja pa v naselju Lovrenc, kjer je glasovalo skoraj 8% prebivalcev.

Skladno s postopkovnikom je Odbor za gospodarstvo, turizem in kmetijstvo, skupaj z Občinsko upravo, pregledal vse prejete glasovnice ter pripravil pregled projektov po naseljih, ki so prejeli največ glasov oz. njihova skupna ocenjena vrednost po posameznem naselju ni presegla maksimalnega zneska. Če je zadnji izbrani projekt presegal finančni okvir v naselju, se je preskočil in se je vključil naslednji projektni predlog glede na število glasov, ki še ustreza finančnemu okvirju.

V kolikor po končni razvrstitvi projektov v naselju skupni znesek vrednosti projektov ni dosegal višine zneska na voljo v posameznem naselju, so se sredstva dodelila preostalim neizglasovanim predlogom, ne glede na naselje. Vrednost točk posameznega predloga se je po posameznih naseljih preračunala na relativno vrednost oziroma ponderirala s številom vseh možnih glasovalcev v občini. Za izvedbo so se izbrali projekti z največ ponderiranimi točkami do zapolnitve preostalih razpoložljivih sredstev.

Izbrani projekti so:
* projekti izbrani za izvedbo na podlagi ponderiranih vrednosti točk

Zgoraj navedeni izbrani projekti se bodo predlagali v potrditev Občinskemu svetu Občine Lovrenc na Pohorju v okviru proračuna za leto 2023 in 2024. V teh dveh letih bodo tudi izvedeni.

Hvala vsem za sodelovanje in aktivno vključevanje. S takšnim pristopom in projekti bomo kvaliteto bivanja v našem kraju le še izboljšali.
 
Zapisnik o izidu glasovanja 2022
Velikost datoteke: 144 KB
REZULTATI GLASOVANJA 2022

VIR: Občina Lovrenc na Pohorju