napovednik

Razstava
Retrotopija. Oblikovanje prostorov v socializmu
Odprtje: petek, 24. marec I 19.00 I Muzej uporabnih umetnosti, Berlin

Retrotopija. Oblikovanje prostorov v socializmu je razstavni projekt, ki obravnava vlogo in vpliv oblikovanja v državah nekdanjega vzhodnega bloka in nekdanje Jugoslavije v obdobju med petdesetimi in osemdesetimi leti prejšnjega stoletja.

Kustosinja in vodja projekta je Claudia Banz, kustosinja za oblikovanje v Muzeju uporabnih umetnosti, ena izmed sokustosinj pa je Cvetka Požar, kustosinja MAO. Več >>

Arhitektura v živo
Plečnikov stadion
Četrtek, 23. marec I 17.00 I Zbirno mesto: Vhod na stadion pred Glorieto na Vodovodni cesti

Vodita: Urška Škerl, dr. Miloš Kosec

Na vodenem ogledu, ki je del spremljevalnega programa razstave UNIVERSUM PLEČNIK: Od delavnice do mita, bomo obhodili območje, predstavili obstoječe kvalitete kompleksa in se pogovorili o plasteh pomena dediščine in njenega varovanja. Muzej za arhitekturo in oblikovanje ni dobil dovoljenja za vstop na stadion, zato bo potekal ogled iz javnih zemljišč v okolici. Več >> Prijava na Arhitekturo v živo

Novost na MAO knjižnih policah
Katalog BIO27 Supervernakularno


Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) kot sklepno dejanje 27. izdaje Bienala oblikovanja (BIO), Ljubljana, najstarejšega bienala oblikovanja na svetu, z veseljem predstavlja izid kataloga BIO27 Supervernakularno.

Katalog je sedaj na voljo v muzejski in spletni trgovini MAO >>

Katalog BIO27 Supervernakularno, ki sta ga uredili Jane Withers in Ajda Bračič, služi kot priročnik in platforma, ki opredeljuje, raziskuje in predstavlja t. i. supervernakularni pristop ter širši oblikovalski skupnosti in drugim, ki jih zanimata ustvarjalnost in regenerativne prakse, nudi navdih in informacije.

Preberite več o katalogu >>Nakup BIO27 kataloga

Konferenca, hibridni dogodek
MADE IN DIALOGUES - Crafting the Future
Petek, 31. marec I 9.00-17.00 I Japanisches Palais, Palaisplatz 11, Dresden/Nemčija & Prenos v živo

Konferenca, ki jo organizira State Art Collections Dresden, Muzej uporabnih umetnosti (SKD), je uradni začetni dogodek platforme MADE IN za sodobno rokodelstvo in oblikovanje. Sodelujoči partnerji bodo skupaj z mednarodnimi strokovnjaki s področja rokodelstva, oblikovanja in raziskovanja razpravljali o prihodnosti rokodelstva kot instrumenta za družbene in ekološke spremembe ter o načinih prenašanja znanja o rokodelstvu in dediščine na prihodnje generacije.

Preberite več >>
Registracija (do 26. marca) >>
Spremljajte prenos v živo od 9.00 do 13.00 >> Registracija na konferenco

VIR: MAO