Ormoško-ljutomerska vinska klet Puklavec Family Wines je te dni postavila štiri nove fermentacijske cisterne, s katerimi bo proizvodne zmogljivosti penečega vina povečala za dodatnih 300.000 steklenic.
Ormož, 21. septembra - Ormoško-ljutomerska vinska klet Puklavec Family Wines je te dni postavila štiri nove fermentacijske cisterne, s katerimi bo proizvodne zmogljivosti penečega vina povečala za dodatnih 300.000 steklenic. S 400.000 evrov vredno naložbo bodo tako omogočili skupno letno proizvodnjo do 1,3 milijona steklenic penečih vin.
Kot poudarjajo v podjetju, je njihova strategija že nekaj let usmerjena v trženje buteljčnih in penečih vin, kar se posledično odraža tudi na vse večji prodaji njihovih izdelkov v teh dveh segmentih. Prav tako strategija podjetja sovpada z globalnimi trendi, ki še vedno narekujejo rast v potrošnji in porabi penečih vin, dodajajo.
V družini Puklavec pravijo, da so v zadnjih treh letih zabeležili izjemno 70-odstotno rast prodaje penečih vin, predvsem na domačem trgu. Njihovo najbolj prodajano peneče vino ostaja muškatna penina, ki že nekaj let uspešno ohranja priljubljeno mesto pri slovenskih potrošnikih.
Ker so bile dosedanje zmogljivosti povsem izkoriščene, so se odločili za naložbo, ki bo omogočila večji obseg proizvodnje, s čimer bodo zadovoljili vedno večje povpraševanje na domačem trgu in si hkrati zagotovili pot za širitev na mednarodne trge.
Lastnica vinske kleti Tatjana Puklavec verjame, da bodo z novo naložbo in povečanimi proizvodnimi zmogljivostmi svoja peneča vina predstavili še širšemu krogu kupcev in trgom po vsem svetu. "Izjemna rast penin v zadnjih letih potrjuje, da smo dobro usklajeni s tržnimi trendi," je dejala.
Večje proizvodne zmogljivosti pozdravljajo tudi njihovi enologi, saj bodo lahko penino v cisternah pustili dlje časa, kar bo vplivalo tudi na boljšo perlacijo, bolj sofisticirane mehurčke in še bolj izrazito aromatiko.
VIR: STAkrog