Divje babe, bolnica Franja, laufarija, smučišče Cerkno in narečne posebnosti bodo osrednji poudarki gostovanja v Cerknem. Iz Cerkna se bodo v sredo, 15. februarja, oglašali Metka Pirc, Nina Brus, Magda Tušar in Cirila Štuber.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
13. februar 2023 ob 09:37
Radio Slovenija
Začeli bomo z gurmansko specialiteto, šebreljskim želodcem, ki ga bomo predstavili že ob 7.30 v oddaji Pod pokrovko, in nadaljevali z lokalno kulinariko teh krajev v Svetovalnem servisu ob 8.05. Ob pol desetih bomo pogledali, kakšne so turistične zmogljivosti Cerknega z okolico, in slišali tudi, kakšen arheološki zaklad pomeni eno najpomembnejših najdišč stare kamene dobe na svetu – Divje babe. Po 10. uri v sredinem Intervjuju gostimo župana Gašperja Uršiča. Ob pol dvanajstih se bomo posvetili pustovanju, ki se v teh krajih imenuje laufarija, med 12. in 13. uro pa se bomo oglašali s smučišča.

Po 14. uri bomo govorili o narečnih značilnostih Cerkljanskega, po 15. predstavili prireditev Jazz Cerkno, po 16. uri pa bomo spoznali Janjo Likar, kreativno podjetnico, apiterapevtko, ki podjetništvo povezuje z naravnimi danostmi domačega okolja. Dopoldne bomo izvedeli še kaj o bolnici Franja, čisto na koncu, malo pred 17. uro, pa bomo spoznali rokodelsko društvo Driklc. Za piko na i bo večerna oddaja Gymnasium, v kateri bomo predstavili nekaj dijaških zgodb.

Program s terena pripravljajo novinarke Nina Brus, Metka Pirc, Magda Tušar in Cirila Štuber, ki bo tudi voditeljica dnevnega programa, napovedovalec Dejan Kaloper in tonski mojstri Mitja Groznik, David Lap in Vladimir Jovanović. Pridružite se jim v Cerknem ali jih poslušajte na Prvem!