napet tekmovalni dan je za slovensko reprezentanco prinesel nove kolajne. Prvo zlato za #TeamSlovenia je v judu osvojila Nika Tomc, Leila Mazouzi je prejela bron. V tenisu je slavil Svit Suljić, ki se je po zmagi nad Čehom z 2:1 uvrstil v polfinale.

Spoštovani, 

napet tekmovalni dan je za slovensko reprezentanco prinesel nove kolajne. Prvo zlato za #TeamSlovenia je v judu  osvojila Nika Tomc, Leila Mazouzi je prejela bron. V tenisu je slavil Svit Suljić, ki se je po zmagi nad Čehom z 2:1  uvrstil v polfinale.  

Slovenska reprezentanca je tekmovala tudi v stadionski atletiki, kjer so Slovenijo zastopali Karla Jerič, Hana Sekne,  Tinkara Omerzu, Ana Kramberger, Tia Tanja Živko, Luka Nograšek, Brin Ciglenečki, Lorina Žnidaršič Pušnik,  Maks Duhovnik, Zala Kovačič, Eva Sevčnikar, Andraž Rajher, Ana Novak, Pika Bikar Kern in Val Velkavrh. 

V judu do 73kg je slovenske barve branil Stefan Josipović, do 81kg Maj Kavnik. Leila Mazouzi je v kategoriji do 63kg  prejela bron, Nika Tomc pa je v kategoriji do 57kg dosegla odlično 1. mesto. 

V cestni kolesarski dirki so tekmovali mladi kolesarji Hana Jeromel, Vesna Potočnik, Eva Terpin, Vanja Kuntarič Žibert, Bastian Petrič in Mai Prevejšek

V košarki 3 na 3 se je ženska ekipa pomerila proti Švedski, moška pa proti Belgiji. 

V plavanju so tekmovali Taj Majcen, Enej Šerjak, Isabela Strojanšek, Ema Vrbinc, Nikola Tin Kocić, Iza Bricelj,  Zara Podržavnik, Bor Vran – Benkovič, Hana Bele, Ivana Lukan, Svit Popović, Filip Podobnik in Rok Vejnovič
Lina Sevčnikar in Klemen Boc se sta se merila v rolkanju, disciplini ulični objekti. 

Po napornem tekmovalnem dnevu so se imeli mladi športniki in športnice v športni vasi priložnost družiti z Urško Žolnir  in Filipom Flisarjem, slovenskima olimpijcema, ki sta v sklopu dogodka ''Pogovor s šampionom'' predala svoje znanje  in izkušnje. 

Olimpijski pozdrav! 

VIR: OKS