Tanja Mlakar Košir je srčna, empatična, iskrena in pogumna knjižničarka. Je tudi delovna, kreativna, ustvarjalna in nasmejana. Pa radovedna in včasih otroško navihana, pravi zase. Trenutno prostovoljno ustvarja na ameriški mednarodni šoli v tujini.

Tanja Mlakar Košir je srčna, empatična, iskrena in pogumna knjižničarka. Je tudi delovna, kreativna, ustvarjalna in nasmejana. Pa radovedna in včasih otroško navihana, pravi zase. Trenutno prostovoljno ustvarja na ameriški mednarodni šoli v tujini. Je avtorica prvih zgodb o medvedku Beriju, ki spoznava svet okrog sebe skozi prigode in dogodivščine. Takšne, ki jih – vsaj v domišljiji – doživljata Tanjini hčerka in nečakinja, njeni največji kritičarki. Aktivno je sodelovala v projektu »Book Swap«, dokončuje študij na Doba fakulteti in se že pripravlja na magisterij ... tukaj je njena zgodba.

"Trenutno opravljam prostovoljno delo v šolski knjižnici ameriške mednarodne šole na Bližnjem vzhodu. Otroci imajo tukaj dostop do širokega spektra literature iz različnih kultur in jezikov, kar vključuje knjige in zgodbe različnih mednarodnih avtorjev. Ker gre za širšo mednarodno skupnost, branje služi tudi kot način povezovanja z drugimi učenci, pri čemer si otroci med seboj izmenjujejo izkušnje in razumevanje različnih kultur in perspektiv.

Branje ima tukaj ključno vlogo pri spodbujanju jezikovnega razvoja v več jezikih – vključno s slovenščino. Šolska knjižnica je namreč bogatejša za dva mladinska romana, slikanici in slikopis naših, slovenskih avtorjev, ki sem jih knjižnici podarila sama, saj prej v šoli knjig v slovenskem jeziku ni bilo."

Piše Tanja Mlakar Košir v Navdihni me, ki ga izdajamo v Insights, družbi za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o., na https://navdihni.me/pripovedovalka-zgodb-izgubljeni-poklic/

VIR: Navdihni.me