napovednik


PREDSTAVITEV Priporočila za vrednotenje oblikovalskih storitev21. jun I 16:00 I MAO

Vabimo vas na predstavitev Priporočil za vrednotenje oblikovalskih storitev, ki bo potekala 21. junija v Velikem stolpu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Priporočila za vrednotenje oblikovalskih storitev so prosto dostopno digitalno orodje za vrednotenje oblikovalskih storitev, oblikovano po vzoru sodobnih tujih praks z namenom, da povežejo oblikovalski sektor z naročniki iz zasebne in javne sfere.

Pri projektu, ki se je začel v okviru Društva oblikovalcev Slovenije, a je prerasel v odprto javno pobudo, so leto in pol sodelovali s približno šestdesetimi najvidnejšimi slovenskimi oblikovalskimi studii, samostojnimi oblikovalci in visokošolskimi pedagogi predvsem s področja vizualnih komunikacij in jih povezali v oblikovalsko skupnost, ki bo Priporočila sproti nadgrajevala z novimi sklopi.

Več >>

NAGRADA MADE IN: pripovedi obrti in oblikovanja prejemnik Nagrade Evropske unije za kulturno dediščino
Evropska komisija in organizacija Europa Nostra sta razglasili imena dobitnikov Nagrade Evropske unije za kulturno dediščino / Nagrade Europa Nostra 2023. Letos je najvišje evropsko priznanje na tem področju prejelo 30 izjemnih dosežkov, povezanih s tematiko dediščine, iz 21 držav.

Med letošnjimi nagrajenci je tudi projekt, katerega partner je bil Center za kreativnost, MADE IN: pripovedi obrti in oblikovanja (AT, HR, SI, RS); evropska platforma, ki združuje oblikovalce, raziskovalce in kustose, predane raziskovanju dediščine skozi sodobno produkcijo, ter spodbuja pomembno vlogo obrti pri oblikovanju lokalnih identitet in zagotavljanju trajnosti na ravni skupnosti.

Več >>

NAGRADNI NATEČAJNagrade Distributed Design 2023Rok za prijave: 30. jun 2023

Center za kreativnost kot partner evropske platforme Distributed Design vabi k prijavi za nagrade Distributed Design Awards 2023.

Nagrade so namenjene ustvarjalnim, premišljenim in odgovornim oblikovalskim odzivom na postindustrijsko oblikovalsko paradigmo. K prijavi vabijo ustvarjalce, oblikovalce, umetnike, arhitekte, znanstvenike, študente in druge.

Več >>

NAGRADA Nagrada ZGDW 2023Rok za prijave: 10. jul 2023

Prijavite se v eno od šestih kategorij in si zagotovite priložnost za razstavo v sklopu festivala Zagreb Design Week ter nagrado ZGDW. Zmagovalci za tri najboljša dela v vsaki kategoriji bodo razkriti na podelitvi nagrad na otvoritvenem večeru festivala.

Lani so polovico nagrad osvojili slovenski oblikovalci. Prvo mesto v kar dveh kategorijah je osvojil studio Ljudje za projekta HAOS in Celtra. Prvo mesto so osvojili tudi Matej Štefanac s svetilko Pendulum in Pjorkkala s projektom Dodola. Drugo mesto so osvojili Bulky Bananas s projektom Futr za jutr, tretje pa Tomato Košir za projekt Age of Rage.

Več >>

FESTIVALSoundgarden 202329. jun - 1. jul 2023 | Velenjsko jezero

SoundGarden je festival drznih idej, poslovnih priložnosti in poletnega vzdušja. Je unikaten poslovni model v Sloveniji, ki povezuje kreativne in inovativne inštitucije, kulturnike, podjetja in posameznike, ki želijo ustvarjati in podpirati prebojne projekte in vzpostaviti pomembne povezave med seboj.

Skupnosti Centra za kreativnost ponujamo 10% popust, ki ga ob nakupu vstopnice lahko unovčite s kodo CZK10.

Več >>
PREDSTAVITEV ZNAMK Sreda v središču21. jun 2023 | 18:30 | Design Corner Ljubljana

Ob sredah Design Corner Ljubljana v središče postavlja slovensko oblikovanje. Danes ob 18:30 boste lahko poskusili Gin Brin in Gin Pozvačin iz kozarcev Tanje Pak.

Več >>
ODPRTI RAZPISOdprti razpis LINARok za prijave: 1. avg 2023

Postani štipendist(ka) platforme LINA! Iščejo se inovativni posamezniki in kolektivi, ki svoje teoretično in praktično znanje uporabljajo za okrepitev skupne prihodnosti,  inovatorji, ki razvijajo prostorske prakse ter postavljajo pod vprašaj status quo.  Več >>
JAVNI RAZPISJavni razpis za izbor kulturnih projektov Rok za prijave: 8. sep 2023

Ministrstvo za kulturo zbira projekte prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi, za enomesečno bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in Dunaju. Več >>

VIR: MAO