Mladinska umetnost za zemljo - delavnice na temo trajnostnosti in ulične umetnosti, snemanje videov za dokumentarni film, soustvarjanje ulične umetnosti z italijanskim umetnikom Cibo.

Mladinska umetnost za zemljo - delavnice na temo trajnostnosti in ulične umetnosti, snemanje videov za dokumentarni film, soustvarjanje ulične umetnosti z italijanskim umetnikom Cibo.
 
Ste stari od 15. do 18. let, živite v mestu Ljubljana ali njeni okolici in vas zanima ulična umetnost?
 
Pred vami je vprašalnik s pomočjo katerega bomo vašo izkušnjo kar se da prilagodili vam in vašim pričakovanjem, izkušnjam, željam...
Projekt YAFE – Mladinska umetnost za zemljo išče mlade, ki želite kaj povedati, da se pridružite ustvarjanju javne freske (murala, velike stenske poslikave) v Ljubljani. Z muralom v Ljubljani, ki bo na občinski zgradbi pri Kinu Šiška nastajal od 1. do 15.9.2023, narisal pa ga bo italijanski ulični umetnik Cibo, bomo raziskovali vprašanja enakosti, strpnosti, družbene in osebne odgovornosti, trajnostnosti in drugih širših ekoloških in družbenih vprašanj.
Sodelovali boste s profesionalnimi uličnimi umetniki, ob podpori mladinskih mentorjev in gostujočih govornikov, pa boste svoje zamisli skicirali in pomagali italijanskemu umetniku ustvariti izvirno umetniško delo na temo zavržne hrane, ki si ga bodo lahko ogledali vsi v okolici. Ta del bo potekal v okviru 3 delavnic, ki jih bomo izvajali ob sodelovanju mentorjev v prostorih JZ Mladi zmaji Šiška.

Cilj je, da stenska poslikava pomaga ustvariti pomembne pogovore o tistih družbenih vprašanjih, ki so za mlade resnično pomembna v kontekstu družbene odgovornosti in trajnostnosti, zlasti pa ekoloških vprašanj.

Prav tako bomo dokumentirali postopek izvedbe delavnic in ustvarjanja murala, z namenom ustvarjanja kratkega filma na koncu projekta, ki bo postal mednarodni dokumentarni film, s prispevki iz treh držav, vključenih v projekt: Slovenija, Srbija in Francija. Če želite sodelovati pri snemanju kratkih videov, potem je tudi to lahko odlična priložnost za vas.

*************************************************************************************************

Z oddajo prijavnice se vi (in v primeru mladoletnosti tudi vaš skrbnik), zavezujete, da boste na usposabljanju prisotni vse 3 dni v predvidenem obsegu. Soglašate tudi, da se delavnice in poslikave murala lahko snemajo in da boste na posnetkih morda vidni tudi vi ali da boste podali izjavo (če boste želeli) o sodelovanju na delavnicah. Posnetki se bodo uporabili glede na možnosti v kratkih predstavitvenih videih na spletu in v

mednarodnem dokumentarnem filmu, fotografije pa tudi v drugih promocijskih gradivih projekta. V primeru, da ne želite biti vidni na posnetkih, boste organizatorju to pravočasno sporočili in s pisno izjavo to
utemeljili.


Hvala za vašo prijavo, veselimo se sodelovanja z vami!

VIR: IRDO