Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje ob začetku šolskega leta izvaja dodatne aktivnosti in ukrepe.

Vsi prvošolci bodo prejeli rumene rutice, odsevne trakove in brošuro Prvi koraki v svet prometa. Letos pa bodo za varno pot v šolo na prvi šolski dan poskrbeli tudi člani Rokometnega kluba Gorenje Velenje.
 
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje bo prve tri šolske dni v sodelovanju s Policijsko postajo Velenje, medobčinskim redarstvom in dodatno pomočjo članov ZŠAM na bolj izpostavljenih mestih v okolici šol in na šolskih poteh izvajal dodatno varovanje otrok. Vsi prvošolci bodo prejeli rumene rutice, odsevne trakove in brošuro Prvi koraki v svet prometa.
Ob začetku šolskega leta bodo dali poseben poudarek na pregled varnosti šolskih poti, posodabljanje prometne signalizacije, dodatno postavitev fluorescentnih znakov »otroci na cesti« na lokalnih cestah v bližini šol, oceno stanja šolskih poti, ki jih načrtujejo šole, ter na posodabljanje načrtov šolskih poti.
V sodelovanju s šolami, policijo in redarji bodo izvajali pregled in nadzor nad organiziranim šolskim prevozom (ustreznost vozil, trase, postajališč) in nad dosledno pripetostjo otrok. Policija in občinsko redarstvo pa sta se dogovorila tudi o sodelovanju glede izvajanja nadzora nad hitrostjo in drugimi zakonskimi določbami (pripetost otrok med vožnjo, odstopanje prednosti pešcem pri prečkanju, ustavljanje in parkiranje vozil na neustreznih površinah).
Na Šolskem centru Velenje se bodo dijaki prvih letnikov seznanili s prometno ureditvijo in parkiranjem. V prvih šolskih dneh bodo izvajali izobraževalne vsebine v skladu z načrti posamezne šole. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje bo še naprej spremljal in po dogovoru sodeloval z učenci, starši, ravnatelji in učitelji.
 
Za varno pot v šolo bodo na prvi šolski dan poskrbeli tudi pokalni prvaki, zlati rokometaši Rokometnega kluba Gorenje Velenje. Športniki bodo od 7.30 dalje šolarje opozarjali na varnost v prometu in skrbeli za varen prehod na izpostavljenih mestih pred centralnimi osnovnimi šolami Antona Aškerca, Mihe Pintarja Toleda, Gustava Šiliha, Šalek, Gorica, Livada in CVIU.
Rokometaši vedo, da je varnost povsod na prvem mestu, še posebej pa je pomembna v prometu in športu. Zato bodo šolarje opozarjali, da morajo ravnati pravilno, da morajo znati tudi sami paziti nase in na druge udeležence v prometu.
Do petka, 23. septembra, ko obeležujemo slovenski dan športa, bodo rokometaši razveselili otroke vseh velenjskih osnovnih šol in njihovih podružničnih enot v Pesju, Šentilju, Škalah in Vinski Gori. Člani jim bodo skozi uro telovadbe pokazali osnovne tehnike ogrevanja, s katerimi je igra bolj varna, in tudi nekaj osnovnih rokometnih prvin.
S skupno promocijo varnosti, zdravja in športa krepimo prepoznavnost zdravega in varnega načina življenja.
Projekt je rezultat povezovanja in sodelovanja med Rokometnim klubom Gorenje Velenje, Športno zvezo Velenje, ZŠAM in Mestno občino Velenje.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje