Mednarodna znanstvena konferenca EnRe (Energy and Responsibility) se ponovno vrača v Velenje, kjer se bodo v bližnji prihodnosti dogajale velike spremembe na področju energetike in varovanja okolja.

(Velenje, 8. 6. 2022) – Mednarodna znanstvena konferenca EnRe (Energy and Responsibility) se ponovno vrača v Velenje, kjer se bodo v bližnji prihodnosti dogajale velike spremembe na področju energetike in varovanja okolja. Na konferenci, ki bo v torek, 14. junija 2022, na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru bo s številnimi strokovnimi članki sodeloval tudi Premogovnik Velenje, eden izmed moderatorjev okrogle mize z  naslovom »Kaj lahko slovenska znanost naredi za prestrukturiranje SAŠA regije?« bo generalni direktor Premogovnika dr. Janez Rošer.
 
Letošnja že 5. mednarodna konferenca EnRe bo tudi tokrat povezovala mednarodne strokovnjake s področja energetike in varstva okolja ter bo priložnost za izmenjavo različnih dilem in izkušenj.
 
Poleg plenarnih predavanj bo potekala okrogla miza z naslovom »Kaj lahko slovenska znanost naredi za prestrukturiranje SAŠA regije?«  V sekciji 1 »Energetski management in inženiring« bo eden izmed moderatorjev omizja generalni direktor Premogovnika dr. Janez Rošer. Premogovnik se bo predstavil z naslednjimi strokovnimi članki: Sistem seizmičnega monitoringa v Premogovniku Velenje in preventivni ukrepi proti stebrnim udarom (Janez Rošer, Janez Mayer, Marko Es, Darian Božič), Izkoriščanje energije jamske vode s pomočjo toplotne črpalke (Rolando Koren, Janez Rošer), RFCS projekt methenergy+, Zajem metana in njegova energetska ter kemična izraba v premogovništvu (Matjaž Kamenik, Janez Rošer), Hibridni model za napovedovanje posedanja površine nad podzemnim izkopom (Andrej Pal, Janez Rošer), Uporaba metod daljinskega zaznavanja za načrtovanje, projektiranje in monitoring v Premogovniku Velenje (Aleš Lamot, Janez Rošer).
 
Na konferenci bodo predstavljene še tri sekcije, in sicer Aplikativna energetika in alternativne vodikove tehnologije, Ekologija in varstvo okolja ter Obnovljivi viri energije, električni motorji in pametna omrežja.
 
SREČNO!
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje