Slovenska turistična organizacija se tudi letos predstavlja skupaj z desetimi slovenskimi turističnimi ponudniki na tradicionalnem športnem dogodku Barcolana 55. v Trstu. V soboto bo potekala tudi regata »Go to Barcolana from Slovenia by I feel Slovenia«.

Slovenska turistična organizacija se tudi letos predstavlja skupaj z desetimi slovenskimi turističnimi ponudniki na tradicionalnem športnem dogodku Barcolana 55. v Trstu. V soboto bo potekala tudi regata »Go to Barcolana from Slovenia by I feel Slovenia«.

Tudi letos je v prvem tednu v oktobru na sporedu 55. Barcolana, ki letos poteka med 29. septembrom in 8. oktobrom. V času Barcolane se v Trstu pričakuje več sto tisoč obiskovalcev, tudi iz sosednjih in drugih bližnjih držav. Na stojnicah tržaškega nabrežja se bodo predstavili tudi slovenski turistični ponudniki in športna ter kulturna društva slovenske manjšine v Italiji. 

Slovenija in slovenski turistični ponudniki se bodo vse dni dogodka številnim obiskovalcem predstavili na 4ih razstavnih prostorih oz. šotorih po okriljem znamke I feel Slovenia.  Na letošnji Barcolani se tako pod okriljem STO predstavljajo sledeča podjetja slovenskega turizma: Združenje turističnih kmetij Slovenije, Kmečka Zveza Trst, Sava Hotels & Resorts, Terme Banovci, Thermana Laško, Rimske Terme, Terme Dobrna, Terme Olimia, Terme Zreče – Rogla - Unitur doo ter Terme Krka.

V soboto, 7. oktobra, bo na sporedu že tradicionalna regata brez meja »Go to Barcolana from Slovenia by I feel Slovenia«, brezplačen slovenski jadralski dogodek, se bo začel s štartom jadrnic pred Izolo, cilj pa bo pred Velikim trgom v Trstu. Organizatorji pričakujejo okrog 50 udeležencev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Črne gore... Podelitev nagrad »Go to Barcolana from Slovenia by I feel Slovenia« bo letos v hotelu Excelsior Palace Principe di Savoia v Trstu v soboto v popoldanskih urah z bogatim programom.

Aljoša Ota, vodja Slovenske turistične organizacije v Milanu: »Barcolana je izjemni mednarodni športni dogodek, ki združuje vsako leto zelo veliko športnih navdušencev, obiskovalcev in turistov, ki obiščejo Trst iz več držav. Regata Go to Barcolana from Slovenia je eden izmed ključnih dogodkov, saj se vsako leto udeležuje veliko jadralcev iz Slovenije in Italije. Slovenska turistična organizacija je že tretje leto zapored glavni pokrovitelj te zelo priljubljene športne prireditve.«

Na osrednji regati, ki bo 9. oktobra, pričakujejo do 2000 jadralcev na plovilih, ki segajo od najmanjših pa do tistih iz razreda »maksi«. Trasa, dolga 13 milj, bo potekala med štirimi bojami v Tržaškem zalivu, pri čemer bo začetek med središčem Trsta in Miramarom, konec pa pri jezu v starem pristanišču.

Vir: Predstavništvo STO v Italiji

VIR: STO