ob 110. obletnici rojstva pisatelja Borisa Pahorja je pri Cankarjevi založbi izšel prevod njegove avtobiografije Nikogaršnji sin, ki jo je v sodelovanju z Borisom Pahorjem napisala italijanska pisateljica, novinarka in urednica Cristina Battocletti.

Spoštovani,
ob 110. obletnici rojstva pisatelja Borisa Pahorja je pri Cankarjevi založbi izšel prevod njegove avtobiografije Nikogaršnji sin, ki jo je v sodelovanju z Borisom Pahorjem napisala italijanska pisateljica, novinarka in urednica Cristina Battocletti. Za prevod v slovenski jezik sta poskrbela pisateljev vnuk Tadej Pahor in prevajalec Edvin Dervišević, spremno besedo je napisal pisateljev sin Adrijan Pahor.
 
Na predstavitvi knjige, ki bo  v petek, 25. avgusta 2023, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij, bodo sodelovali avtorica  Cristina Battocletti, pisec spremne besede Adrijan Pahor ter prevajalca Tadej Pahor in Edvin Dervišević. Pogovor z njimi bo povezovala novinarka Neva Zajc, soustvarjalka dokumentarnega filma BBC o Borisu Pahorju.
 
Pisateljica Cristina Battocletti bo v petek na voljo za intervjuje in izjave. Za termin, prosimo, sporočite v Službo za odnose z javnostmi, Laura Štraus, laura.straus@mladinska-knjiga.si, 041 764 565.
 
Uradno vabilo je v nadaljevanju.
 

VIR: CZ