za vas smo pripravili sveže novice iz Beletrine. Prijazno vabljeni k branju!

Drage bralke, dragi bralci,
za vas smo pripravili sveže novice iz Beletrine. Prijazno vabljeni k branju!

Prednaročite IV. letni Klasične Beletrine
Sredi novembra bo izšel že IV. letnik Klasične Beletrine, zbirke vrhuncev svetovne književnosti. Živa in obenem temeljna literarna dela ne smejo manjkati v nobeni domači knjižnici. Izkoristite možnost prednaročila kompleta petih knjig in prihranite 24 evrov.

Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat smo k pogovoru povabili psihologa Dina Manzonija, ki se na Družbenomedicinskem inštitutu ZRC SAZU ukvarja s problemom družbenega narcizma. Z voditeljico Nino Jerman sta se pogovarjala o fenomenu biografij in avtobiografij ter iskala odgovor na to, zakaj so med bralci tako priljubljene.


Dogodek tedna

Vabljeni, da se nam jutri, 11. oktobra 2023, ob 19. uri pridružite v Slovenski kinoteki na pogovoru ob ponatisu romana Menuet za kitaro Vitomila Zupana in predvajanju kultnega filma Nasvidenje v naslednji vojni. Vstopnina za dogodek znaša 4,40 evre (za člane Kinopolisa 2,20 evra).

Več o dogodku.
Novica tedna

Beletrina je ena izmed največjih nevladnih organizacij pri nas, ki se med drugim ukvarja s številnimi ozaveščevalnimi projekti na področju kulture, ranljivih skupin in digitalne družbe. Predstavljamo vam Mašo Malovrh, vodjo sektorja za dostopnost pri Beletrini, in projekte, ki jih sektor izvaja na področju spletne dostopnosti.

AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2023

Uredništvo spletnega portala AirBeletrina tudi letos, že dvanajstič po vrsti, razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je 20. oktober 2023 do polnoči. Vabljeni k sodelovanju!


VIR: Beletrina