napovednik


Delavnica za pripravo predlogov ukrepov za razvoj KKS v Sloveniji
V torek, 25. oktobra, se je v MAO odvila delavnica za pripravo predlogov ukrepov za razvoj kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. Na delavnici so se nam pridružili tuji gostje, ki so predstavili različne modele nacionalnih in regionalnih podpor KKS v Veliki Britaniji, Avstriji, Baskiji, na Nizozemskem, Češkem, Slovaškem in drugod. Delavnice so se udeležili ključni predstavniki različnih ministrstev, občin in služb je za formuliranje ukrepov, razvoj ter povezovanje KKS z drugimi sektorji.

Izsledki in ugotovitve, do katerih smo prišli na delavnici so ključni za pripravo predlogov ukrepov za razvoj kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji, ki jih Center za kreativnost pripravlja v sodelovanju z Inštitutom za ekonomska raziskovanja (IER).

Vabimo vas k prebiranju že objavljenih analiz in predlogov ukrepov s področij oblikovanja, arhitekture in muzejev.

OKROGLA MIZA O vlogi arhitektov v sodobnih krizah9. nov 2022 | 18:00 | MAO

Kakšna je vloga arhitektov danes, ko življenjski prostor postaja vse bolj virtualen in so se mesta spremenila v produkte kapitala, arhitektura pa odraža njegovo moč? Vabljeni na pogovor s predstavniki različnih področij.
PRIROČNIK Trajnostna kulturna produkcija: MUZEJ V skupini Futuring so se lotili okoljske revizije bienala BIO27 Supervernakularno z namenom zmanjšanja njegovega vpliva na okolje. Ugotovitve je skupina zbrala v odprtokodnem priročniku, ki bo omogočil kulturnim ustanovam, oblikovalcem (in posameznikom), da zmanjšajo vpliv svojega dela na okolje.
PRILOŽNOST LJFW: Natečaj Inspired by YouRok za prijave: 21. nov 2022

LJFW in podjetje Samsung Electronics razpisujeta kreativni projekt "Inspired by You", s katerim nagovarjata mlade oblikovalce in ustvarjalce. Poišči navdih in prebudi svojo kreativnost pri oblikovanju dodatkov za novi zložljivi telefon!
PRILOŽNOST Novi evropski Bauhaus: razpis za projekteRok za prijave: 19. jan 2023

Razpis je namenjen projektom, ki lahko spodbudijo preobrazbo v mestih, ustvarijo naložbe in navdihnejo druge projekte kohezijske politike. Več o projektu si lahko preberete na povezavi.

VIR: Center za kreativnost