napovednik

Kategorije dogodka:

Izobraževanje
Vstopnina:

Potrebna je predhodna prijava
Organizator:

Spletna stran dogodka:

Facebook stran dogodka:

Lokacija
Naslov:

Zagrad 37, 8275 Škocjan
 Prikaži na zemljevidu  Pot do lokacije
Termini
26.01.2023 ob 17.00
Načelo, ki spremlja čebelarja Romana Košaleta pri ustvarjanju izdelkov, je živeti z naravo in jo spoznavati v vsej njeni lepoti in veličini.
Čebelnjaki se nahajajo v okolju neokrnjene narave kočevskih gozdov. Pridobili so ekološki certifikat za med, ki mu dodajajo različne sestavine ekološkega porekla. Vedno stremijo k novostim, ki se opirajo na preteklost – na izkušnje naših prednikov, ki jih oplemenitijo s sodobnim znanjem in ostajajo v stiku z naravo. Ekološko kmetovanje ni le skrb za človeka, ampak je tudi skrb do narave. Deluje v skladu z naravo in skladu s človekom in nikoli proti njima. Pri ekološkem čebelarjenju gre za medsebojni stik z naravo, čebelarjem in seveda s čebelo samo, zato jim to še toliko več pomeni. Čebelo spoštujejo, kar pomeni, da zanjo skrbijo zgolj s samo naravo. V njihovih izdelkih pa ni čutiti ljubezni zgolj v medu, temveč tudi v sami rastlini in pa sadežu, ti so vsi slovenskega porekla ter iz ekološke pridelave. Na roke obrane in rastejo na ekološki zemlji, ki je popolnoma naravna.
Košaletovi izdelki so v celoti slovenskega porekla in niso toplotno obdelani, saj s presno predelavo ohranijo svoje naravne učinkovine. Zaradi velike koncentracije snovi vsebujejo dvakrat več ekoloških sestavin kot ekološkega medu. Ekološki med poskrbi, da se snovi zadržijo v našem telesu in se absorbirajo veliko bolje kot, če bi jih zaužili posamezno. Ekološki med in ekološke sestavine pobirajo po biodinamični metodi.
Kako s pomočjo čebeljih proizvodov izboljšati naše zdravje?
Kako pravilno uporabljati med in ostale izdelke naših pridnih delavk čebelic?
Kašne so možnosti uporabe naših naravnih zelišč v kombinaciji z ekološkim medom?
Vse to in še mnogo več o naši prelepi naravi, ekološki pridelavi medu in široki uporabi le-tega bo na dogodku predstavil čebelar Roman Košale (www.cebelarstvokosale.com) v četrtek, 26. januarja 2023, ob 17. uri v Zeliščarskem centru JV Slovenije (Zagrad, občina Škocjan).

Na dogodku bo tudi brezplačna pokušina izbranih Košaletovih izdelkov iz medu.
Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava
na tel. 041 450 501 ali e-pošto: zeliscarski@gmail.com.
Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

VIR: Občina Škocjan