PRCA je od ustanovitve leta 1969, postala največja in najbolj vplivna PR organizacija na svetu, prisotna v 82 državah, in šteje več kot 35.000 članov.

PRCA je od ustanovitve leta 1969, postala največja in najbolj vplivna PR organizacija na svetu, prisotna v 82 državah, in šteje več kot 35.000 članov. PRCA je v Sloveniji aprila 2023 naznanila začetek svojega najnovejšega poglavja Jugovzhodne Evrope, predsedovanje pa zaupala Katji Fašink, ki je šefinja Službe za korporativno komuniciranje na ELES, d.o.o. operaterju kombiniranega prenosnega in distribucijskega elektroenergetskega omrežja ter vodja skupine za korporativni ugled v Forbes Communication Councilu. Srečanje operativnih komunikatork kritične infrastrukture in elektroenergetike je bilo najsmotrneje izpeljati na dan 19. oktobra, ko se je v dopoldanskem času odvijal uradni Strokovni posvet družbe ELES in so bile sogovornice s širše mednarodne regije že prisotne v Ljubljani in posledično dostopne za strokovno posvetovalno omizje.
 
Na okrogli mizi z naslovom Komunikacija kritične infrastrukture v kriznih dogodkih so svoja delovanja v oziru vodenja komunikacije predstavile Eleonora Albijanić, šefinja zunanje komunikacije pri Elektroprivredi Črna Gora in predsednica PRCA chapter Montenegro, Nada Kolega, vodja službe za informiranje, HOPS d.d. Hrvatski operator prijenosnog sustava in Katja Fašink, vodja službe za  korporativno komuniciranje v družbi ELES, d.o.o., operater kombiniranega prenosnega in distribucijskega elektroenergetskega omrežja in PRCA Southeast Europe Network Slovenia Chapter Chair.

Ob zaključku je združenje PRCA gospodu Borutu Hočevarju, ki je zadnjo dekado pisal za rubriko in portal Okolje in energija (Finance), in zadnjih trideset let preživel v novinarstvu, med drugim tudi kot novinar in urednik na Dnevniku, podelilo posebno  priznanje za doprinos h komuniciranju kritične infrastrukture in strokovno udejstvovanje v elektroenergetski komunikacijski stroki.

Foto: Katja Fašink, predsednica PRCA Slovenija, Borut Hočevar, Finance, Renna Markson, generalna direktorica združenja PRCA (arhiv PRCA)


Renna Markson, generalna direktorica združenja PRCA, je v uvodnem nagovoru poudarila, da na področju globalnega PR-ja stoji PRCA visoko, kot svetilnik odličnosti. »Naša predanost etiki, strokovnosti in rasti je razvidna iz naših obsežnih raziskav in stalnih pobud.« Nadalje je predstavila rezultate nedavne raziskave združenja PRCA, ki se osredotoča na regijo jugovzhodne Evrope. »Naše prelomno poročilo poudarja pomen etičnih standardov kot temelj PR industrije v jugovzhodni Evropi. To poročilo, ki ga je izvedla mreža PRCA za jugovzhodno Evropo, zagotavlja neprecenljiv vpogled v trenutno stanje PR industrije v regiji. Vsebuje odgovore strokovnjakov iz panoge, ki osvetljujejo zaposlitveni status, odgovornost vlog, panožne sektorje in, kar je najpomembneje, etične vidike v PR krajini.«


Foto: Renna Markson, generalna direktorica združenja PRCA (arhiv PRCA)

VIR: PRCA