Čarobni december

Čarobni december

Velenje, 5. december 2023 – V nedeljo, 3. decembra 2023, se je s prižigom praznične razsvetljave na Titovem trgu v Velenju začelo praznično dogajanje na prostem, ki bo ves mesec razveseljevalo vse generacije obiskovalcev, željnih zabave in kulturne, praznično obarvane popestritve. Med raznovrstnim programom za otroke, koncerti, gledališko in filmsko ponudbo, galerijskim utripom, obiski dobrih mož in gostinsko ponudbo s toplimi kurišči v prijetnem prazničnem ambientu na osrednjem velenjskem trgu bo v okviru Čarobnega decembra v Velenju v soboto, 9. decembra 2023, v dopoldanskem času na Cankarjevi ulici potekal tudi praznični sejem. 

Praznični sejem bo med 8. in 13. uro postregel s ponudbo na več kot 30-tih stojnicah. Izdelki domače obrti, praznični priboljški in dobrote ter drobna darila, ki si jih poklanjamo v prazničnem času, bodo obiskovalcem prišla v tem času še kako prav. Da bo sobotno dopoldne še bolj zanimivo in pestro, bo ob sejmu potekal tudi glasbeni spremljevalni program. Zanj bodo poskrbeli člani Šaleškega študentskega okteta in Andrej Kmetič. Turistična zveza Velenje bo v sklopu sejma pripravila dobrodelno pokušino prazničnih jedi. Zbrana sredstva bodo namenjena v dobrodelni sklad pri MZPM - za pomoč po poplavah. 

Praznični sejem organizira Festival Velenje v sodelovanju s partnerji.

Celoten program Čarobnega decembra v Velenju je objavljen v koledarju dogodkov na spletni strani www.velenje.si in www.festival-velenje.si ter na spletnih straneh posameznih organizatorjev.

VIR: Festival Velenje