30. junija bo vzpostavljena čarterska povezava med Bolzanom, Piso, Neapljem in Mariborom.

/


Tedenski poleti med Italijo in Slovenijo, ki pomenijo pomembno vzpodbudo za rast števila turistov iz Italije v Sloveniji, bodo trajali do 15. septembra. Čarterski leti bodo opravljeni z odhodom iz Bolzana, Pise in Neaplja v Maribor.

V petek, 11. marca, je v Park Hotelu Laurin v Bolzanu potekala predstavitev nove čarterske letalske povezave med Italijo in Slovenijo. Nova čarterska letalska povezava bo od 30. junija s tedenskimi leti do 15. septembra Maribor povezala z Bolzano s 55-minutnim letom, Piso z 1 uro in 15 minut trajajočim letom in  Neapelj z eno uro in 25 minut trajajočim letom. Polete bodo izvajali s potniškimi letali Dash 8 s kapaciteto 78 sedežev italijanske letalske družbe SkyAlps. Skupaj bo tako v 11ih tednih izvedenih 12 čarterskih letov iz vsake destinacije, skupaj 36 letov, v okviru katerih naj bi po ocenah v Slovenijo pripeljali okoli 2500 italijanskih turistov.

Projekt vzpostavitve nove čarterske letalske povezave je nastal na pobudo slovenskega organizatorja potovanj Slovenia Vacation, ki je ob vzpostavitvi nove povezave izpostavil: »Namen projekta je pripeljati letalske gost v Slovenijo na tedenski počitniški oddih poln doživetij. Vsak gost bo lahko predhodno preko našega portala SloveniaVacation izbiral med različnimi tematsko obarvanimi počitnicami

Projekt je partnersko podprla Slovenska turistična organizacija (STO) s promocijskimi dogodki, tiskovnimi konferencami in poslovnimi dogodki na italijanskem trgu, v prihodnjih mesecih pa še z organizacijo študijskih tur novinarjev in turističnih agentov ter s partnerskim oglaševanjem na on-line in v tiskanih medijih, ki se bodo vrstili v obdobju marec-junij v Bolzanu, Pisi in Napoliju.

Ilona Stermecki, mag. mark. in prod., v. d. direktorja STO ob priložnosti vzpostavitve čarterskih poletov med tremi italijanskimi mesti in Mariborom poudarja velik pomen letalskih povezav za slovenski turizem: »Ključnega pomena za slovenski turizem je, da ima Slovenija dobro letalsko povezanost. Novo vzpostavljena letalska povezava s tremi italijanskimi mesti bo pomembno izboljšala letalsko povezljivost Maribora in Slovenije z Italijo, ki se uvršča med tradicionalno pomembne emitivne trge slovenskega turizma. S krepitvijo letalskih povezav Slovenija za potencialne turiste iz Italije postaja vse bolj dostopna in privlačna, zato Slovenska turistična organizacija odprtje nove čarterske letalske povezave podpira s tržno-komunikacijskimi in promocijskimi aktivnostmi

STO in predstavništvo STO pozdravljata novo čartersko povezavo med Italijo in Slovenijo, saj je vzpostavitev novih povezav med obema državama nujna za rast števila italijanskih turistov v Sloveniji. Medtem ko lanskoletni podatki izkazujejo stabilizacijo prihodov s tega ključnega trga slovenskega turizma, tudi letošnji dvomesečni podatki kažejo pozitivni trend rasti ter velik pomen in potencial tega emitivnega trga slovenskega turizma, ki je lansko leto z 8,83 odstotnim deležem prenočitev zaključil na tretjem mestu vseh tujih emitivnih trgov.

Aljoša Ota, vodja predstavništva Slovenske turistične organizacije v Italiji je izpostavil zadovoljstvo ob vzpostavitvi nove čarter linije: »To je pomemben naslednji korak na področju trženja in promocije Slovenije in slovenskega turizma v Italiji. Poseben pomen ima vzpostavitev linije v srednji in južni Italiji, ki je geografsko bolj oddaljena od naših meja in nima neposrednih povezav s Slovenijo. Dva leta iz Pise in Neaplja, ki se pridružita enako dragocenemu letu iz Bolzana, sta ključnega pomena za razvoj turistične ponudbe v Italiji. Letalska povezava predstavlja temelj za povečanje števila turističnih prihodov tudi s tistih območij, ki smo jih v slovenskem turizmu že dalj časa nagovarjali. V poletnem obdobju pričakujemo povečanje zanimanja italijanskih gostov za Slovenijo tudi zahvaljujoč podpori, ki jo bo zagotavljala ta nova čarterska povezava

Partnerji projekta so tudi slovenski termalni ponudniki: Thermana Laško, Rimske Terme, Resort, Rogaška Resort (Sava, Donat, Grand Hotel, Atlantida), Bioterme Mala Nedelja, Terme Zreče, Terme Olimia, Terme Vivat, Terme Dobrna, Terme Čatež in Terme Snovik; hoteli: Bellevue, Maribor, Bolfenk, Piramida, Videc, Bohinj, HIT Alpinea Kranjska Gora, Astoria Bled, Grof Vransko, Mitra Ptuj, Evropa Celje, Postojna; glampingi: Bioterme, Chocolate village, Charming glamping Slovenia s Forest Glamping resort Blaguš in Herbal glamping resort Ljubno ter prevozni ponudniki: GO Prekmurje, GO Slovenija, Kareta, Avota in RoundAbout.

Organizator potovanj Slovenia Vacation je skupaj s partnerji projekta pripravil sledečo ponudbo oddiha v Sloveniji: Termalne pakete,  Pakete počitnic v hribih,  Pakete počitnic v mestih,  Glamping počitnice, Nakup letalske vozovnice in najem vozila, Skupinske rezervacije ter  Pohodne in kolesarske ture. S projektom pa ne nagovarjajo samo tuje goste, ampak tudi goste, ki bodo leteli iz Maribora na počitnice v Italijo. Nakup letalskih vozovnic poteka preko novoustanovljenega rezervacijskega portala www.sloveniavacation.si.

S ciljem ponovne oživitve mariborskega letališča so vsi čarterski leti predvideni na drugo največje mednarodno letališče v Sloveniji, ki že vse od leta 2018 ni beležil rednih čarterskih letov. »S strani upravljalca letališča smo dobili podporo, ki nam je omogočila pripravo projekta z izhodiščem na štajerskem letališču,« so poudarili pri Slovenia Vacation.

PR: STO