Zaradi izrednih vremenskih razmer, ki so posledica obilnih padavin in poplav v severnem, severozahodnem in v nekaterih delih osrednje Slovenije, je tudi na precej poštah moteno poslovanje.

MARIBOR, 4. avgust 2023 – Zaradi izrednih vremenskih razmer, ki so posledica obilnih padavin in poplav v severnem, severozahodnem in v nekaterih delih osrednje Slovenije, je tudi na precej poštah moteno poslovanje. Zaradi tega je onemogočena oziroma otežena dostava pošiljk, več poštnih poslovalnic pa je zaradi skrbi za varnost sodelavcev, poštnih pošiljk in premoženja zaprtih. Pošte, ki poslujejo po sobotnem delovnem času, bodo jutri, 5. avgusta, zaradi težav v cestnem prometu, sanacije nastale škode ter varnosti zaposlenih zaprte.
 
Zaradi obilnih padavin je trenutno zaprtih 36 pošt na območju Gorenjske, Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške ter ponekod drugod,  prav tako je zaradi neprevoznih cest onemogočeno ali oteženo izvajanje dostave na okoli 50 poštah.  Pošta Slovenije glede na izredne vremenske razmere in aktualno vremensko napoved Agencije RS za okolje, opravlja dostavo pošiljk na tistih območjih, kjer razmere to dopuščajo. Ob tem Pošta Slovenije poudarja, da sta primarnega pomena varnost in zdravje njenih zaposlenih.

 
Zaradi  izrednih vremenskih razmer bo prihajalo do zamud pri dostavi poštnih pošiljk, zato Pošta Slovenije uporabnike poštnih storitev prosi za razumevanje. Takoj, ko se bodo razmere normalizirale, bo Pošta Slovenije v najkrajšem času vzpostavila običajno poslovanje in dostavo pošiljk vsem prebivalcem.
 
 
PR - Pošta Slovenije