včeraj se je sestal Izvršni odbor SPD, kateri je sprejel sklep, da se upravi, lastniku in medijem nemudoma pošlje dopis z zahtevami.

Spoštovani novinarji in uredniki,

včeraj se je sestal Izvršni odbor SPD, kateri je sprejel sklep, da se upravi, lastniku in medijem nemudoma pošlje dopis z zahtevami.

Spodaj sledi obvestilo za medije in zahteve:

  • v Sindikatu poštnih delavcev pozivamo Vlado RS in upravo Pošte Slovenije k ustreznemu financiranju in ovrednotenju naše temeljne dejavnosti – univerzalne poštne storitve. Zaradi neustreznosti Zakona o poštnih storitvah, na katero opozarjamo že več let, a vsakič znova naletimo na gluha ušesa, trenutno namreč ni tako. 
Med zaposlenimi vre nezadovoljstvo zaradi neprimernih delovnih pogojev in brezbrižnega odnosa nove uprave, zato delodajalca pozivamo tudi k takojšnjemu začetku dogovorov glede redne in izredne uskladitve osnovnih plač. Uprava PS se mora zavedati, da nosi odgovornost do več kot 6.000 zaposlenih na PS, ki skrbimo, da je naše temeljno delo – izvajanje vseh poštnih storitev, česar ne more nadomestiti noben paketomat – kakovostno opravljeno, za kar pa prejemamo razmeroma skromno plačilo. Zato od relevantnih deležnikov pričakujemo in zahtevamo vzpostavitev produktivnega socialnega dialoga, primerno obravnavo zaposlenih in korektno ovrednotenje našega dela.

V priponki pošiljamo celotno izjavo za javnost in dopis, ki smo ga naslovili na delodajalca.

Lep pozdrav.

Po pooblastilu Izvršnega odbora

Saša Gržinič

pooblaščenec SPD

VIR: SPD